Srbija

Sam samcit sa narodom: Aleksandar Vučić

Foto: Zoran Mrđa/FoNet

6. 2. 2023. / 20.15

Aleksandar Vučić: U septembru ću se kandidovati za premijera

„Večernje novosti“ su od izvora iz SNS saznale da je lider ove stranke bio razočaran ponašanjem socijalista na sednici o Kosovu, da je kritikovao privatne interese u partiji, i da je najavio izbore u septembru gde bi mogao da se kandiduje kao premijer. Dačić je odmah odgovorio da podržava politiku Vučića prema KiM

"Bolje da odemo u opoziciju nego da nam partijski i privatni interesi vode državu ", rekao je po "Večernjim novostima“ lider SNS i predsednika Srbije Aleksandar Vučić na današnjem sastanku vrha stranke, na kojem je analizirana nedavna sednica Narodne skupštine posvećene Kosovu i Metohiji.

"Spreman sam da idem na izbore kao kandidat za premijera, ali neću popustiti pod ucenama ni zapada ni SPS, ni lažnih desničara“, navode "Večernje novosti“ da je rekao Vučić.

Šef države i vođa SNS kazao je da je njegova stranka bila usamljena u odbrani državnih interesa i da je on uz sebe imao – narod.

"Veoma sam razočaran ponašanjem socijalista, koji su bili negde između, želeći da se dodvore svima – preneli su "Večernjim novostima“ izvori iz SNS-a reči svoga lidera.

Vučić je takođe rekao i da mu je "dosta i pokvarenjaka koji bi da se bogate na račun stranke, često se pozivajući na njega prilikom svojih mutnih poslova, a kad god je trebalo da se bore za državu i narod, prvi su okretali leđa".

Socijalistička partija Srbije ostaje čvrsto uz predsednika Srbije Aleksandra Vučića i podrzava njegovu politiku u vezi sa KiM, rekao je predsednik te stranke Ivica Dačić za Tanjug, i naglasio da je to njihova zajednička politika već 11 godina.

S.Ć./Večernje novosti

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu