U novom broju

IZNAD SVIH OČEKIVANJA: Konstrakta u Torinu

19. 5. 2022. / 21.39

Ana Đurić: Sve Konstraktine pobede

Snaga pojave Ane Đurić jeste u tome što nam je demonstrirala kako sveg tog spoljnog pritiska možemo da se otresemo sopstvenim izborom, kakav god on da bude – ne moramo samo da sedimo i slušamo šta nam govore da radimo. I to ne samo u vreme kriza

Konstraktin uspeh je samo njen i njenog tima. U njega je uloženo tek na samom kraju i hvala RTS što je bar toliko uradio jer je jedina državna institucija koja je stala iza ove talentovane umetnice. Stoti put ćemo se svi hvaliti time što je neko iz naše ulice proveo sto godina samoće radeći nepoznat i često ismejan, pre nego što je osvojio svet. Naš sistem bez sistema čekaće novu žrtvu, koju će slaviti jedan dan, pre nego što počne da je osporava. Zato je poslednji trenutak da počnemo da razmišljamo o zakonskom načinu da pomognemo našim talentima u oblasti popularne muzike, da ostvare što mogu više na svetskoj sceni, jer očigledno imamo šta da kažemo.

Ono što šira javnost ne zna jeste da iza Konstrakte dolazi čitav talas novih autorki, koje sad sa pravom očekuju podršku cele zemlje. To bi bila najveća pobeda Ane Đurić Konstrakte.

 

Pročitajte ceo tekst Dragana Ambrozića u nedeljniku "Vreme“ od četvrtka (19. maja)

Pretplatite se na digitalno izdanje

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu