Posle koncerta

Veliki glumac Rade šerbedžija

Foto: Tanjug

27. 12. 2023. / 22.32

Bačanima, koncert na poklon od Radeta Šerbedžije

„Bilo je neponovljivo“, rekao je za „Vreme“ Zdravko Vulin, organizator koncerta Radeta Šerbedžije u Baču koji je upravo održan uprkos zabrani lokalnog koordinatora SNS-a. Umesto u sali, održan je u gradskom parku, pred više od hiljadu ljudi

Koncert Radeta Šerbedžije u Baču, koji je danas ranije neko ko se predstavio kao koordinator SNS za Bač otkazao, ipak je održan u 20 h kao što je bilo i zakazano, samo – na otvorenom.

Koncert je bio zakazan u Velikoj sali bioskopa, sala je plaćena, prodato je svih 400 ulaznica, i sve je bilo u redu osim organizatora, producenta Zdravka Vulina. Naime, on nije odgovarao koordinatoru SNS-a za Bač,  zato što je pristalica opozicije!

Zato je petorica policajaca upala u salu dok su organizatori nameštali tehniku, i naredili da se sve iznese. Pozivali su se na pomenutog  koordinatora.

Međutim, Rade Šerbedžija je uprkos zabrani, održao koncert.

"Bilo je neponovljivo“, kaže za "Vreme“ Zdravko Vulin, neposredno nakon završetka koncerta, pre 22h.

Priča da je koncert održan u gradskom parku "u blizini vrata bioskopa u kojem je prvobitno trebalo da bude održan“, i da "bilo preko hiljadu ljudi“.

"Bilo je dirljivo, prepuno emocije. Neverovatno koliko malo treba ovim ljudima! Oni su kidnapovani od stvarnosti, oni su željni da im se neko obrati iz srca, da bude na njihovoj strani“, kaže.

Dodaje da kad je Šerbedžija zapevao pesmu Đorđa Balaševića "Ludi Šerbedžijin sin“ koju je spevao za njega, Rade se zapitao "šta bi Đole, da je sad ovde, uradio? Možda bi provalio ona vrata i ušao u salu. Ali mi nismo došli ovde da provaljujemo, došli smo da pevamo“.

U prvom redu su sedeli kaluđeri manastira Bođani koji je Šerbedžija danas posetio, a služeno je i vino koje su dobili na poklon od obližnje vinarije. Svima koji su kupili ulaznice, novac će biti vraćen.

"Jer, ovo je Radetov poklon Bačanima“, kaže Vulin.

"Ovo su divni ljudi, višenacionalna opština, Vojvodina u malom. A prema Baču se vlast ponaša kao da je feudalna livada! Bila je prelepa noć, sva od dobre emocije, to je sve što mogu da kažem!“

Sutra je koncert u Novom Sadu, u Pozorištu mladih. Sala je, kao i uvek zbog Radeta Šerbedžije, rasprodata.

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu