Hronika

Foto: Marko Dragoslavić/FoNet

4. 5. 2023. / 16.05

Beograd: Incidenti u više škola

Samo dan nakon tragedije u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" zabeležena su četiri incidenta u beogradskim školama

Samo dan nakon tragedije u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", dogodilo se nekoliko incidenata u više škola.

Devojčica je u gimnaziji "Ruđer Bošković“  u Beogradu nožem povredila jednog učenika i nastavnicu.

Nastavnicu je posekla u predelu ruke. Kako su naveli iz MUP-a, policija je odmah reagovala i ona je zadržana u policiji. Devojčica rođena 2007. godine.

Gimnazija "Ruđer Bošković“ objavila je detalje incidenta.

U još jednoj beogradskoj školi od jutros se desio incident.

Naime, u OŠ "Miloje Vasić" u Kaluđerici, jedan od učenika je putem društvenih mreža pokušao da imitira neke od postupaka vinovnika jučerašnje tragedije, preneo je "Danas".

Nadležni u školi su odmah pozvali policiju i druge službe. Policija je privela tog učenika i njegove roditelje i on će do daljeg biti udaljen sa nastave.

"Želimo ovim putem da vas uverimo da će škola i dalje preduzimati sve zakonske mere, kako bi deci omogućila bezbedno okruženje. Zato ni za kakvu paniku nema mesta, jer se život i rad moraju nastaviti", saopštio je kolektiv OŠ "Miloje Vasić" na oglasnoj tabli škole, poručivši da zbog svih navedenih okolnosti sutra neće biti realizovana nastava.

Podsetimo, policiji je ranije prijavljeno da je učenik osnovne škole "Desanka Maksimović" u Beogradu doneo spisak sa imenima osoba koje, navodno, želi da ubije.

Takođe, policija je u Obrenovcu uhapsila oca maloletnog učenika, koji je jutros u Osnovnoj školi "Jefimija" u Obrenovcu nakon minuta ćutanja izvadio plastični pištolj.

B.G./Euronews Srbija/Danas/021

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu