Evrovizija

Uspesi u Izraelu i Stokholmu: Luk Blek

Foto: Screenshot RTS

8. 4. 2023. / 0.30

Bliži se Liverpul: Luku Bleku BBC prognozira plasman odmah iza desetog mesta

Pesma Samo mi se spava je uznemirujući elektro-ritam, ocenjuje BBC, i prognozira joj plasman u finale. Po njihovom kritičaru, pobediće ili pesma iz Francuske ili iz Španije. Hrvatski Let3 će jedva ući u finale

Za 40 dana u Liverpulu će biti održana Pesma Evrovizije. Takmiči se 37 pesama. Kritičar BBC – ja Mark Sevidž analizirao je svaku od njih, i procenio s kakvim rezultatom će završiti ovo takmičenje.

Prema njegovom mišljenju, pesma Samo mi se spava Luk Bleka koja predstavlja Srbiju, biće odmah iza desetoplasirane. Luk Blek nastupa treći prve večeri polufinala.

Pesmu Luka Bleka, BBC-jev muzički kritičar naziva "uznemirujućim elektro-hitom“. Kaže kako je jasno da pesma datira iz 2020. godine. "Poslednje sam godine proveo vrlo otuđen od sveta, pogotovo tokom pandemije“, citira Lukove reči za veb stranicu Eurovision Fun. "Uronio sam u svoj krevet, videoigre i anime i tako je nastala pesma.“. Sevidž smatra da muzički predstavnik Srbije koji dobro stoji na kladionicama, savršeno prenosi ograničenja izolacije. Ipak, pita se nije li pesma previše eksperimentalna za Eurosong i smatra da će se plasirati "odmah iza top 10“.

Inače, BBC-jev kritičar smatra da će pobediti pesma iz Francuske, a da je potencijalni pobednik pesma iz Španije. Po njemu, Hrvatski predstavnici Let3 će jedva ući u finale, a u prvih pet očekuje Dance, Fince i Šveđane. Domaćin, Velika Britanija će se, smatra, plasirati na sedmo mesto.

Ovog utorka, Luk Blek je nastupio u Izraelu u Tel Avivu na manifestaciji "Israel Calling“ i tamošnja publika je pozitivno reagovala na njegovu pesmu. Istu reakciju dobio je pre toga, u Stokholmu.

S.Ć./Danas

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu