Politika

Foto: Tanjug

7. 5. 2023. / 19.03

Branko Ružić: Podneo neopozivu ostavku

Ministar prosvete poslao je ostavku na Tviter nalogu. Napisao je da će „dramatične slike događaja iz škole, suze prolivene pri izjavljivanju saučešća neutešnim roditeljima postradale dece doživotno nositi kao pečat na duši“

Kako je oko 18.40 javio RTS,  ministar prosvete Branko Ružić podneo je ostavku.

Ružić je pismo predsednici Vlade Ani Brnabić, u kojem podnosi ostavku, objavio na svom Tviter nalogu, javlja RTS, uz naopomenu da je na mestu ministra bio od oktobra 2020. godine.

U dopisu koji je poslao predsednici Vlade, Ružić je još jednom "u neizrecivom bolu izrazio najdublje saučešće najmilijima postradalih", i dodao da mali anđeli počivaju u miru i da nam Bog pomogne da se ovako nešto više nikada ne ponovi.

"Dramatične slike događaja iz škole, suze prolivene pri izjavljivanju saučešća neutešnim roditeljima postradale dece doživotno ću nositi kao pečat na duši“, poručio je Ružić u pismu premijerki.

Stanovnici Srbije su očekivali njegovu ostavku još  nakon ubistva osmoro učenika i čuvara osnovne škole "Vladislav Ribnikar“, u sredu.

Međutim, ministar Ružić je tada, pred duboko traumatiziranom javnošću, krenuo u najprizemniji lov na najjeftinije politikantske poene. Kao temelje tragedije, on je osudio poguban uticaj takozvanih zapadnih vrednosti i poručio da u Srbiju svako zlo uvek dolazi sa Zapada.

Tada je rekao da je "svima nama jasno da je potreban krupan preokret“.

Branko Ružić je danas pre podne otišao do škole "Vladislav Ribnikar“ i upisao se u knjigu žalosti.

S.Ć./RTS

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu