Kriza na Kosovu

Foto: Tanjug

4. 7. 2023. / 19.46

Britanska poslanica Ališa Kerns: SPC švercuje oružje na Kosovo

Predsednica Odbora za spoljnu politiku britanskog parlamenta danas je izjavila da se oružje iz Srbije kolima hitne pomoći doprema u pravoslavne crkve na Kosovu. Kerns se nedavno srela sa Kurtijem u Londonu

Britanska poslanica i predsednica Odbora za spoljnu politiku britanskog parlamenta Ališa Kerns optužila je danas Srpsku pravoslavnu crkvu da učestvuje u švercovanju oružja iz Srbije na Kosovo, objavio je Kosovo online.

Kerns je u današnjem govoru na zasedanju parlamenta Velike Britanije navela da se oružje iz Srbije švercuje kolima hitne pomoći i onda istovaruje u pravoslavne crkve.

"Zato je bezbednosna slika tako surova. Predugo nismo uspevali da prozovemo naoružane srpske milicije koje deluju na severu Kosova. U Vladi su svesni, sa vojnicima koji su se tek vratili sa služenja u Kforu, da se oružje švercuje preko granice u pravoslavne crkve kolima hitne pomoći. Kada naše trupe pokušaju da dobiju dozvolu da odu po njih, dobijanje dozvole traje predugo. Do trenutka kada se nabavi dozvola, gle iznenađenja, hitna pomoć se pojavi u crkvi i ponovo izvadi oružje”, rekla je Kerns.

Ona je dodala i da je "veoma zabrinuta zbog činjenice da Britanija prodaje municiju Srbiji“.

Poslanica Kerns i Kurti nedavno su se sreli u Londonu, o čemu su danas preneli portali na albanskom jeziku u Prištini, piše Kosovo Online.

S.Ć./Kosovo Online

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu