Beograd

Glavna atrakciaj: Novogodišnji vatromet u Beogradu

Foto: Tanjug

1. 1. 2023. / 18.43

Cena dočeka: Od premium restorana do splava pod vodom

Klubovi, kafane, splavovi, nudili su doček Nove godine za svačiji ukus i džep. Bilo je ekskluzivnih prostora, ali i onih koji su potonuli, srećom bez posledica po goste, od 10 do nekoliko stotina evra

Tokom novogodišnje noći, ubedljivo najveće finale doživeo je popularni splav na Savi "Freestyler“. Malo iza ponoći počeo da tone zato što je, po prvim informacijama, na njemu proslavljalo Novu godinu dva do tri puta više od dozvoljenog broja gostiju.

Na snimcima je zabeleženo da trubači nisu prestali da sviraju ni dok su ljudi tražili svoje stvari u nameri da se evakuišu.

"Freestyler“ je bio jedan od najtraženijih mesta za proslavu. Prema sajtu beogradnocu.com bili su traženi i kluboviu "X.O.“ , "Komitet Beton Hala“, "Kasina by Community“, "The Bank Klub“ i "Hype“.

Osim klubova, ništa manje nisu bile tražene ni rezervacije u restoranima. Top 5 preporučenih restorana za doček bili "Nacionalna klasa“, "Nebo i Zemlja“, "Lavash“, "Temperament“ i restoran "Wagner“.

U zavisnosti od programa i usluga za koje su gosti bili zainteresovani, minimalna procenjena cena za rezervaciju po osobi je bila oko 10 evra.

Deset evra je podrazumevao samo ulaz i sto, a piće se plaćalo odvojeno.

Za ovako jeftine rezervacije, gosti su uglavnom bili uslovljeni takozvanom minimalnom potrošnjom, odnosno  jednom flašom žestokog pića po stolu, jednom ili dve flaše žestokog pića za visoko sedenje i kafanski sto, a dve flaše za separe.Ako gosti nisu želeli da budu uslovljeni sa minimalnom potrošnjom, morali bi da se zadovolje mestom za pultom.

Za većinu klubova i kafana u Beogradu, češći paketi rezervacija predstavljali su all inclusive varijante, da u cenu budu uključeno neograničeno domaće piće, i poneko možda strano, što se po cenama kretalo oko 25, 30 evra.

Za 35 evra postojale su rezervacije koje su uračunavale večeru i neograničeno domaće piće.

Za ekskluzivnije restorane u Beogradu, kao i hotele gde nastupaju poznati pevači, za istu ponudu su gosti morali da izdvoje od 70 evra po osobi pa naviše. Na mnogim takvim mestima u cenu su bila uključena i strana pića.

Ko je bio spreman da izdvoji veću svotu novca za doček od svega navedenog, za njih su u ponudili bili i premium klubovi gde je doček koštao od 50 pa do nekoliko stotina evra, u zavisnosti od toga koliko je ko popio te večeri.

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu