Politika

Dobrodošlica: Predsednik Milatović i ministar Dačić

Foto: FoNet

9. 7. 2023. / 18.52

Crnogorski predsednik doputovao u Beograd

Jakova Milatovića, koji je danas prvi put doputovao u Beograd od kada je izabran za predsednika, dočekao je Ivica Dačić, a sutra će se sastati sa predsednikom Vučićem

Danas posle podne u Beograd je doputovao crnogorski predsednik Jakov Milatović. To je njegova prva zvanična poseta Srbiji od kad je u aprilu izabran za šefa države, a dočekao ga je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Dačić je na svom Instagram profilu napomenuo da će Milatović biti u dvodnevnoj poseti Srbiji.

"Radujem se ovom susretu koji će dodatno učvrstiti tradicionalno prijateljske odnose i saradnju naših zemalja", poručio je Dačić.

Jakov Milatović sastaće se u poneljak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednikom parlamenta Vladimirom Orlićem, a tokom posete Beogradu položiće venac na Spomenik neznanom junaku na Avali i cveće ispred Osnovne škole "Vladislav Ribnikar".

Ambasada Crne Gore će povodom posete prirediti prijem u Crnogorskoj kući u Beogradu, saopšteno je iz Milatovićevog kabineta.

Milatović je u subotu za TV Crne Gore izjavio da će u fokusu njegove posete Beogradu biti potpuna normalizacija odnosa sa Srbijom kao važnim ekonomskim partnerom.

Po njegovim rečima, najvažniji segment posete biće ponovna razmena ambasadora, pošto ni Srbija nema ambasadora u Podgorici, niti Crna Gora ima ambasadora u Beogradu.

Milatović je rekao da će pozvati predsednika Vučića da dođe u Crnu Goru i izrazio uverenje da će on to prihvatiti.

S.Ć./FoNet/Danas

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu