Vesti

Današnji izbori će uticati na sastav Skupštine u Beogradu: sa jednog biračkog mesta

Foto: Tanjug

16. 4. 2022. / 14.03

Crta: Najveći odziv birača na Čukarici

Od upisanih 5804 u birački spisak na četiri biračka mesta na kojima se danas ponavljaju izbori za skupštinu Beograda do 13 časova izašlo je 23,1% birača. Najveći odziv birača je na biračkom mestu u gradskoj opštini Čukarica

S.P
Kako je saopštila Crta, do 13 časova na četiri biračka mesta ne kojima se ponavlja glasanje za odbornike Skupštine Grada Beograda izašlo je 1340 birača od 5804 upisana u birački spisak, što čini 23,1 odsto.

Izbori se danas ponavljaju na četiri biračka mesta u opštinama Stari Grad, Palila kao i na Čukarici, gde je za sada izašao najveći broj birača.

Gradska izborna komisija (GIK) saopštila je da ponovljeni izbori za gradsku skupštinu protiču za sada bez nepravilnosti. Biračka mesta u Beogradu otvorena su na vreme, a GIK-u nisu prijavljene primedbe.

Kako je ranije odlučio GIK izbori će se ponavljati na još dva mesta u Beogradu, u četvrtak pred uskršnje praznike.

Za ishod ponovljenih izbora najviše je zainteresovana opozicija i koalicija okupljena oko stranke Borisa Tadića, s obzirom da im za prelazak cenzusa  na nivou Grada fali svega 1800 glasova.

Nakon ponovljenih izbora na spomenutim biračkim mestima biće poznato da li će i ko formirati vlast u Beogradu. Iako zvanični rezultati još uvek nisu poznati, u više navrata predstavnici vlasti i opozicije izjavljivali su da je situacija u Beogradu tesna, a na stolu su i predlozi o održavanju potpuno novih izbora na nivou Grada Beograda.

S.P./FoNet

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu