Sport

Stadion FK Crvena Zvezda

Foto: Milovan Milenković

22. 11. 2023. / 21.53

„Crvena zvezda“ otkazala Makabiju

Razlog zašto Izraelci neće igrati u Beogradu je nepoznat, mediji prenose da se stadion renovira ili da je zauzet

Iako je nedavno dogovoren, meč Lige Evrope između Makabi Haife i Rena neće biti odigran na stadionu Crvene zvezde, javlja portal B92.

Razlog je nepoznat. Prema nekim stranim medijima Izraelci su dobili obaveštenje da je stadion Crvene zvezde tog dana zauzet, a prema drugim – da se renovira

Uvidom u raspored utakmica koje igra Zvezda, ipak, može se videti da Baharov tim nema meč u tom terminu – Zvezda svoja naredna tri meča igra u gostima.

Prvi naredni meč kod kuće crveno-beli igraju tek 2. decembra.

Kako bilo, Makabi će morati da traži novu lokaciju za odigravanje međunarodne utakmice jer mu ratni sukob na Bliskom istoku  ne dozvoljava da ostvari u svojoj zemlji.

Sada su i izraelski klub i UEFA u problemu, jer treba naći adekvatno rešenje za kratko vreme – pošto se meč igra za osam dana.

Do kraja grupne faze Lige Evrope Makabi treba da odigra mečeve protiv Rena, kao domaćin, dok će preostala dva gostovati na stadionima Viljarelu i Panatinaikosu.

Izraelci su poslednji u grupi sa samo jednim bodom.

Pre nedelju dana, izraelski fudbalski klubovi Makabi Haifa i Makabi Tel Aviv preostale domaće utakmice u grupnoj fazi evropskih takmičenja igraće u Srbiji, saopštila je danas Evropska fudbalska unija (Uefa).

Uefa je donela odluku da Izrael ne može biti domaćin utakmica u međunarodnim takmičenjima "zbog trenutne bezbedonosne situacije", i sukoba Izraela i Hamasa koji je u toku.

S.Ć./B92

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu