Vesti

U konstruktivnom razgovoru: Kristofer Hil i Ivica Dačić

Foto: FoNet

4. 5. 2022. / 18.33

Dačić: Članstvo u EU je prioritet Srbije

Srbija je spremna da nastavi reforme kako bi postala deo Evropske Unije, rekao je danas Ivica Dačić predstavnicima Bundestaga, a ambasadoru Hilu da otvorena pitanja u dijalogu Beograda i Prištine treba da se rešavaju pod pokroviteljstvom Evropske Unije

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić sastao se danas u sredu prvo sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Kristoferom Hilom, a potom i sa grupom savetnika nemačkih poslanika Bundestaga u Evropskoj Uniji, i oba puta razgovarao o unapređenju odnosa sa zapadnim delom sveta.

U razgovoru sa savetnicima poslanika Bundestaga Dačić je rekao da članstvo Srbije u Evropskoj Uniji ostaje spoljnopolitički prioritet Srbije, te da je Srbija spremna da nastavi proces neophodnih reformi, a u razgovoru sa američkim ambasadorom Hilom je rekao da otvorena pitanja u dijalogu Beograda i Prištine treba da se rešavaju pod pokroviteljstvom Evropske Unije.

U saopštenju iz kabineta predsednika Skupštine piše da je Dačić izrazio nadu da će dobri odnosi Srbije i SAD biti dodatno unapređeni, a da je ambasador Hil istakao da postoji veliki potencijal za privredni razvoj regiona te da u tom smislu treba raditi na boljoj promociji i privlačenju američkih investitora.

Sa predstavnicima Bundestaga razmenjivana su iskustva dve skupštine, nakon čega su gosti iz Nemačke ocenili da je poseta korisna za bolje upoznavanje sa potrebama i prioritetima regiona.

Evropa će i sutra biti na dnevnom redu naših političara. U Beograd dolazi nemačka ministarka odbrane Kristina Lambreht, zbog sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i ministrom odbrane Nebojšom Stefanovićem.

S.Č. /FoNet

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu