Vesti

Prošlog oktobra na prijemu predsednika: Aleksandar Vučić i Džoni Dep

Foto: Tanjug

12. 2. 2022. / 18.23

Vučić odlikuje Džonija Depa: Još jedna prilika za fantastične čevapčiće

Za ovogodišnji Dan državnosti Aleksandar Vučić će odlikvati Džonija Depa zbog izuzetnog doprinosa naporima Srbije da širi i unapređuje lokalne umetničke zajednice

Džoni Dep stiže u Srbiju.

Proslavljeni holivudski glumac dolazi na ceremoniju obeležavanja Dana državnosti 15. februara, kako bi primio Zlatnu medalju za zasluge Republike Srbije kojom će ga odlikovati Aleksandar Vučić.

Dep će dobiti ovo odličje za izuzetan doprinos naporima Srbije da širi i unapređuje lokalne umetničke zajednice. Aktivno učešće u promociji serijala Puffins Impossible, u kojem Džoni Dep pozajmljuje glas i karakter glavnom junaku, kao i njegove pohvale kreativnosti mladih ljudi u Srbiji i njihovog profesionalizma, pomogli su u pozicioniranju lokalne umetničke scene na svetskoj mapi filmske industrije, navodi se u saopštenju.

Serijal Puffins Impossible ima 54 epizode i namenjen je deci. Proizveden je u Beogradu u Archangel Digital Studios (ADS) Miloša Bikovića, a kreiran je u studiju za proizvodnju animiranih sadržaja Iervolino Studios (IES)  čiji su vlasnici holivudski producenti Andrea Iervolino i ledi Monika Bakardi. Realizovalo ga je više od stotinu umetnika i stručnjaka iz Beograda i Novog Sada.

Ovo je prvi put da se u Srbiji kreiraju animirani sadržaji koji po načinu proizvodnje i kvalitetu pariraju najvećim svetskim studijima za animaciju. Puffins Impossible će uskoro biti dostupan na Apple TV, Amazon Prime Video i mnogim drugim velikim striming platformama u svetu.

Aleksandar Vučić je još prošlog oktobra, kada je glumac bio u Beogradu da bi promovisao serijal, najavio da će Džoniju Depu dodeliti Zlatnu medalju za zasluge. Tom prilikom Dep je rekao da je "počastvovan odlukom“ i da će mu biti "velika čast“ da dođe u Srbiju 15. februara. “Proizvodnja ovakvog serijala važna je za srpsku kreativnu industriju i za promociju naše zemlje u svetu“, naveo je predsednik na svom Instagram profilu.

Mediji su tada izveštavali da je Džoni Dep kasnio na prijem kod predsednika, ali da je vbio veoma nasmejan, da je u Beogradu proveo 24 sata, da nije imao rajder listu i da su mu služena nacionalna jela i pića iz Srbije.

"Ćevapčići i kolege iz Srbije su fantastični“ izjavio je Dep za RTS godinu dana pre toga na Berlinskom festivalu, a u Monte Karlu je izjavio "Obožavam Srbiju i Srbe“.

Pred Depov dolazak u Beograd za Dan državnosti, mediji su podsetili da se u Americi poslednjih godina o njemu govori zbog svađe sa bivšom devojkom Amber Herd koja ga je optužila za seksualno zlostavljanje, zbog čega je Dep ostao bez mnogobrojnih uloga.

Prošle godine je povodom Dana državnosti predsednik Srbije uručio 170 odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama. Među odlikovanima au bili  zamenik ruskog Jurij Borisov,  vajar spomenika Stefanu Aleksandar Rukavišnjikov, reditelji Emir Kusturica i Predrag Gaga Antonijević, glumac Aleksandar Berček, pesnik Pero Zubac, muzičari Goran Bregović, Momčilo Bajagić Bajaga, Bora Đorđević, slikar Milan Cile Marinković, operska pevačica Jadranka Jovanović… Zlatnim medeljama za zasluge odlikovano je i devet kineskih lekara koji su pomagali srpskim kolegama na početku epidemije, umetnica performansa Marina Abramović, novinarka Gordana Uzelac…

S.Ć./Blic/Beta/Danas

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu