Vesti

Šta se promenilo: Parada ponosa 2017. godine

Foto: Tanjug

20. 8. 2022. / 18.04

Demanti: Europrajd u Beogradu će biti održan

Nakon izjave D.J.Vučićevića da će Europrajd biti otkazan, organizatori kažu da je to netačna informacija. Boško Obradović traži da sa aktivnostima protiv Europrajda nastavi sve dok svaka promocija homoseksualizma u javnosti u Srbiji ne bude zabranjena, kao što je to učinjeno u Mađarskoj i Rusiji

Europrajd 2022 biće održan od 12. do 18. septembra, sa svim najavljenim događajima i šetnjom 17. septembra, rutom koja je javno objavljena, saopštili su organizatori Europrajda u Beogradu – Beograd Prajd, i ujedno negirali informaciju koju je saopštio Dragan J. Vučićević, glavni i odgovorni urednik Informera.

On je sinoć, u petak, u emisiji TV Pink, izjavio da Europrajd neće biti održan zbog trenutne bezbednosne situacije. Naglasio je da je to zvanična odluka.

"Kao organizatori Europrajda u Beogradu, svakodnevno komuniciramo s državnim organima i nemamo bilo kakav nagoveštaj da se održavanje događaja može na bilo koji način dovesti u pitanje", naveli su iz organizacije Europrajda.

"Zato u ime učesnika, izvođača i kompanija koje su ove godine prvi put podržale našu manifestaciju, očekujemo i tražimo od najviših predstavnika države da otklone svaku sumnju, a mi svakako nastavljamo sa završnim pripremama za održavanje EuroPride-a", izjavio je koordinator Europrajd 2022 Goran Miletić.

Pokret Dveri, koji je tražio otkazivanje ove manifestacije, danas je u saopštenju povodom izjave D.J. Vučićevića ocenio da to ne znači ništa dok Europrajd ne bude zvanično otkazan, već da " može biti i medijsko spinovanje koje treba da otupi sve jači otpor i proteste protiv ove antihrišćanske i antiporodične manifestacije ", rekao je Boško Obradović lider ovog pokreta.

Poručio je da "ako se ispostavi kao tačno da će Europrajd zaista biti otkazan – sa aktivnostima treba nastaviti sve dok svaka promocija homoseksualizma u javnosti u Srbiji ne bude zabranjena, kao što je to učinjeno u Mađarskoj i Rusiji.“

S.Ć. /FoNet

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu