Tenis

Foto: AP

11. 7. 2023. / 21.12

Đoković nastavlja niz pobeda na Vimbldonu

U 400. Grem slem meču, Novak Đoković je pobedio ruskog tenisera Andreja Rubljova, iako od prethodnog meča nije imao ni dan odmora

Niz pobeda Novaka Đokovića na Vimbldonu je nastavljen: večeras je pobedio ruskog tenisera Andreja Rubljova, i 12. puk u karijeri se plasirao u polufinale ovog prvenstva.

Naime, Novak, koji je danas igrao 400. Gren slem meč, poslednji poraz na pomenutom stadionu pretrpeo još 2013. u finalu od Endija Marija.

Rubljov je dobio prvi set protiv Novaka, ali je na kraju ipak izgubio. Rezultat je bio 4:6, 6:1, 6:4, 6:3.

Imao je ruski teniser dan više da se pripremi za ovaj megdan, jer je svoju borbu u osmini finala, sa Aleksandrom Bublikom (tokom koje je spasao dve meč lopte) završio u nedelju, a Novak je morao i tada, i u ponedeljak na megdan sa Hubertom Hurkačom. Možda je to i bio razlog što je na početku današnjeg meča branilac titule isprva delovao za nijansu usporenije, ali nije to baš dugo potrajalo.

Dvostruki uzastopni šampion branilac i drugi igrač sveta na putu do četvrtfinala eliminisao je Pedra Kaćina, Džordana Tompsona, Stena Vavrinku i Huberta Hurkača, od koga je izgubio jedini set. Rus je ima znatno teži put i do osam najboljih stigao je pobedama protiv Maksa Pursela (3:0), Aslana Karaceva (3:1), Davida Gofana (3:1).

Naredni protivnik Novaka Đokovića je Italijan Janik Siner.

S.Ć./Večernje novosti

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu