Srbija protiv nasilja

Foto: FoNet

4. 11. 2023. / 19.58

Do izbora protestovaće se u novom formatu

Izborili smo se za vanredne izbore, proevropska opozicija se ujedinila na jednoj listi. Nemojte da prespavate 17. decembar, poruka je večerašnjeg protesta u Beogradu

Na večerašnjem, 27. protestu "Srbija protiv nasilja“ u Beogradu, odlučeno je da će ovo biti poslednji u ovom formatu. Organizatori protesta su rekli da će protesta biti i do izbora, ali širom Srbije, i ne u ovom subotnjem redovnom terminu u Beogradu.

Dva velika uspeha dosadašnjih protesta su raspisivanje vanrednih izbora, i ujedinjavanje proevropske opozicije.

"Vreme je da zgrabimo priliku i 17. decembra promenimo nešto i pokažemo da nijedna žrtva nije uzaludna“, poručio je sa večerašnjeg skupa  moderator Smiljan Banjac.

"Izborili smo se za vanredne izbore, proevropska opozicija se ujedinila na jednoj listi. Nemojte da prespavate 17. decembar“, poručio je Banjac građanima.

On je rekao da građani već šest meseci dele bes, tugu i strah zbog tragedija koje su se desile, misleći na masovna ubistva u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar“ i u selima Dubona i Malo Orašje.

"Delimo i nadu da se može nešto promeniti krajem ove godine. Uspeli smo da oslobodimo ljude straha, ne samo u Beogradu, gde je to uobičajeno, već i u mnogim mestima gde nikada nije bilo protesnih šetnji“, rekao je Banjac.

Večeras se od Narodne skupštine šetalo do zgrada REM-a i RTS-a.

Tema ovonedeljnog protesta je šest meseci od tragedije u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar“.

S.Ć./N1

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

 

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu