Vesti

Ovog puta je bila u pravu: Ana brnabić

Foto: Tanjug

19. 9. 2022. / 17.54

Dveri: Ana Brnabić je počinila krivična dela

Poslanica pokreta Dveri podnela je krivičnu prijavu protiv premijerke Brnabić zato što je uprkos zabrani okupljanja koju je donela policija, a potvrdio Upravni sud, uputila poziv pripadnicima LGBT zajednice da izađu na skup i postupe suprotno toj odluci

Poslanica pokreta Dveri Radmila Vasić podnela je danas Višem javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv premijerke tehničke Vlade Ane Brnabić, zbog postojanja sumnje da je, uprkos zabrani okupljanja koju je donela policija, a potvrdio Upravni sud, uputila poziv pripadnicima LGBT zajednice da izađu na skup i postupe suprotno toj odluci.

Vasić smatra da, zbog toga, postoji osnova sumnje da je Brnabić kao premijerka počinila krivična dela ometanje pravde i izazivanje panike i nereda, "a eventualno i druga dela koja se gone po službenoj dužnosti".

Ona je istakla da je u neposrednoj blizini održavanja Evroprajda trebalo da bude održana i šetnja većeg broja građana koji se protive toj manifestaciji, prijavljena nadležnim organima, a da je, i pored toga što je svesna da postoji opasnost da će doći do napada i međusobnih sukoba, nasilja, uništavanja imovine i drugih oblika narušavanja javnog reda i mira, pozvala pripadnike LGBT zajednice na okupljanje.

Vasić je podsetila da je Brnabić u subotu na konferenciji za novinare pozvala pripadnike LGBT zajednice na okupljanje i šetnju, garantujući svima bezbednost, a uprkos činjenici da je Ministarstvo unutrašnjih poslova zabranilo taj skup i šetnju.

Kako je ocenila, svedoci smo nedopustivog mešanja u unutrašnja pitanja Srbije i nediplomatskog postupanja i ponašanja predstavnika Evropske unije i američkog ambasadora Kristofera Hila.

"U subotu je pogažen Ustav, svi zakoni, pokazalo se da državne institucije donose jednu odluku, a da se političari ponašaju kao da su iznad zakona i donose suprotne odluke i time krše sopstveni ustav“, zaključila je Vasić.

S.Ć./FoNet

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu