Vesti

Ubuduće bez pasoša:Redžep Tajip Erdogan i Šefik Džaferović

Foto: AP

6. 9. 2022. / 18.01

Erdogan: Građani BiH u Tursku samo sa ličnom kartom

Predsednik Turske je u Sarajevu obelodanio da će državljani BiH ubuduće moći da putuju u Tursku bez pasoša i da će u sredu u Beogradu razgovarati o sličnoj povoljnosti i za državljane Srbije

Državljani Srbije će u Tursku moći da putuju samo sa ličnom kartom, najavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, danas tokom posete Sarajevu, govoreći o takvom sporazumu sa Bosnom i Hercegovinom kojim će biti omogućeno putovanje državljana BiH u Tursku samo s ličnom kartom i obrnuto.

Turski predsednik Erdogan večeras u utorak dolazi u Srbiju. Sličan sporazum o prelasku granice sa ličnom kartom, Turska već ima sa Bugarskom.

Zvaničnici BiH i Turske su danas razgovarali i o izgradnji autoputa Sarajevo-Beograd. Turski predsednik je rekao da izgradnju autoputa smatra "mirovnim projektom koji će povezati narode regije", i dodao da su direktoru Ziraat banke data uputstva kako da reši "neke probleme u vezi sa ovim“ a na koje su ukazali "kolege iz BiH i Srbije“.

Početak radova u Srbiji je u oktobru 2019. godine obeležen u Sremskoj Rači na severozapadu Srbije u prisustvu predsednika Srbije i Turske, Aleksandra Vučića i Tajipa Redžepa Erdogana i članova Predsedništva BiH Dodika, Džaferovića i Komšića.

Kako primećuje RSE, radovi sa strane BiH još uvek nisu počeli jer nisu ustanovljeni načini finansiranja ovog projekta.

S.Ć./RSE

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu