Region

Rado viđena gošća: Konstrakta na predstavljanju Festivala mimoze

11. 1. 2023. / 20.03

Festival u Herceg Novom: Konstrakta, zvezda ovogodišnje „Mimoze“

Osim programa koji su proslavili Festival mimoze, karnevalske povorke, koncerata duvačkih orkestara i mažoretkinja, ovogodišnju turističku manifestaciju u Herceg Novom obeležiće Ana Đurić Konstrakta

"Radujem se nastupu na festivalu Praznik mimoze“, rekla je Konstrakta na današnjem predstavljanju ove poznate manifestacije u Herceg Novom, u Gradskoj pivnici.

Ona će, kao zvezda festivala, sa grupom Zemlja Gruva nastupati 25. februara u programu "Exit Winter Flower“ .

Izvršna direktorka TO Herceg Novi Milja Vitorović je, osim Konstrakte i Zemlje gruva, istakla je i nastup DJ-a Claptone, istakavši da su oni obeležili prošlogodišnju muzičku scenu.

Osnivač EXIT festivala Dušan Kovačević skrenuo je pažnju na cvet mimoze, zaštitni znak festivala i jednu od prvih asocijacija na Herceg Novi "koja kao buntovnik cveta uprkos zimi. Naš zadatak jeste da približimo ovaj praznik novim generacijama i drugo da ga internacionalizujemo. Očekujemo sjajan program i pozivamo sve da nam se pridruže“.

Praznik mimoza trajaće od 17. februara do 4. marta kao tradicionalna turističko-kulturna manifestacija. Među programima biće i tradicionalna karnevalska povorka, maskenbal za decu i odrasle, berba mimoze koja privlači i preko 20 hiljada gostiju iz regiona. Najavljeni su i međunarodna izložba cveća i promenadni koncert duvačkih orkestara i mažoretki, kao i izložbe, koncerti, književni i scenski programi i brojna sportska takmičenja.

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu