Izbori 2022.

Foto: Milica Vučković/Fonet

3. 4. 2022. / 13.27

Glasačko mesto Galenika: Pretučen Pavle Grbović

Predsednik PSG-a je pretučen ispred glasačkog mesta u Galenici nakon što je prozvao nekolicinu muškaraca sa kapuljačama na glavi da imaju paralelne biračke spiskove. Muškarci su nakon toga pobegli, a jedna grupa je utekla u biračko mesto, za njima su zaključana stražnja vrata

S.P
Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović napadnut je danas ispred biračkog mesta Galenika. Kako prenosi mediji, Grbović je napadnut nakon što je primetio izborne neregularnosti i ljude sa paralelnim biračkim spiskovima, neki od njih sa kapuljačama na glavi i zaštitnim maskama.

Nakon što ih je Grbović pitao šta tu rade i pozvao ih da se sklone, a iz njegove pratnje sve snimali mobilnim telefonom, jedan čovek iz grupe ga je napao, oborio i počeo da ga udara u glavu.

"Grbović je još iz kola primetio ispred biračkog mesta ljude sa duplim spiskovima i pitao ih šta rade. Nakon toga su ga pretukli“, rekao je za portal "Vremena“ član predsedništva PSG-a Zoran Hamović.

Ljudi, uglavnom mlađi, koji su tu stajali prekrivali su glave kapuljačama i okretali leđa da ne bi mogli da ih prepoznaju na snimku. Udarali su u zatvorena zadnja vrata biračkog mesta sve dok ih neko nije otvorio. Pobegli su u biračko mesto, nakon čega su vrata ponovo zaključana. Sve to se vidi na video-snimku.

https://www.instagram.com/cravingsbyninochka/?utm_source=ig_embed&ig_rid=e6cca869-2993-4039-82a0-807ba697a1c8

Grbović je nakon što je napdanut otišao u MUP da da izjavu.

S.P./FoNet

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu