"Srbija protiv nasilja"

Foto: Tanjug

11. 6. 2023. / 10.47

Glumci: Podrška Tamari Dragičević i Petru Benčini

Brojni glumci su se oglasili nakon što je Tamara Dragičević dobila pretnje u kojima se pominju i njena deca

Nakon što su glumici Tamari Dragičević upućene pretnje zbog podrške protestu "Srbija protiv nasilja" u kojima se pominju i njena deca, podršku su joj uputile brojne kolege.

Pretnje je prijavila policiji, gde joj je rečeno da će videti o čemu se radi.

“Ja sam strašno besan i uznemiren, bio bih jako neozbiljan kada u ovakvoj situaciji pretnje mojoj deci i porodici ne bih shvatio ozbiljno. Ne verujem nikome, idem sutra da uzmem dete sa letovanja i sam ću probati da ga zaštitim. Policija ne reaguje. Ništa mi nisu javili, slučaj sam prijavio”, rekao je glumac Petar Benčina za Nova.rs nakon što su njegova supruga i deca dobili pretnje.

Glumac i producent Goran Šušljik napisao je na tviteru "Zaštitićemo i vašu i našu i njihovu decu. Neka stane nasilje ili neka stane sve“.

Glumac Miloš Biković na Instagramu je napisao da je "pretiti nečijoj deci jezivo i nedopustivo“.

"Ljubav za Tamaru Dragičević i Petra Benčinu“, napisao je on na Instagram storiju uz fotografiju sa Tamarom Dragičević.

Brat Tamare Dragičević, takođe glumac Miodrag Dragičević podelio je na Instagram storiju vesti sa portala N1 o pretnjama.

"Posle svega… Za našu decu!!!! Jel verujete u to???“, napisao je on i dodao "Podržite i zaštitite! Stop nasilju“.

Glumica Jelena Stupljanin napisala je na instagramu da glumci i glumice koji se javno oglase povodom kritike vlasti, često dobijaju pretnje i uvrede.

"Ovo što je neko, sa dva različita lažna profila, pokušao da izazove kod Tamare i Petra, pre svega izuzetnih ljudi i umetnika – targetiranjem njihovog deteta – je do te mere gnusno i perfidno, i ja se nadam da će policija što pre naći konkretnu osobu i sprovesti zakonsku pravdu. Koliko nas još treba da izađe na protest protiv nasilja da bi ovo LUDILO KONAČNO PRESTALO!!!!“, navela je ona.

Među onima koji su podržali Tamaru Dragičević su i glumac Milan Marić, koji je takođe bio meta napada, Dragan Bjelogrlić i njegov sin Aleksej ,Tamara Krcunović, Slaven Došlo, Nina Janković Dičić, Gordan Kičić, Miloš Timotijević.

B.G./N1

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu