Beograd

Gomile papira: Materijal za Gradsku sednicu u septembru

Foto: Tanjug

24. 12. 2022. / 2.33

Gradska skupština: Materijal za sednicu košta koliko 6000 školskih udžbenika

Da 110 odbornika nije dobilo 620.000 stranica materijala za sednicu u ponedeljak na papiru nego u elektronskom obliku, Grad Beograd bi mogao da odštampa 6000 udžbenika. Deo opozicionih odbornika neće glasati za predloženi budžet

Naredna sednica Skupštine grada Beograda biće održana u ponedeljak 26. decembra. Raspravljaće se i odlučivati o 43 tačke, od kojih je jedna budžet za narednu godinu.

Materijal koji je podeljen odbornicima za tu sednicu, ima 5708 strana.

"Za 110 odbornika to je preko 620.000 stranica“, kaže Filip Tatalović, predsednik odborničke grupe DS u Skupštini grada. "Dakle da je grad poslovao domaćinski odbornici bi već danas imali elektronske materijale a umesto toga su mogli da odštampaju preko 6.000 udžbenika za đake.

Deo opozicionih odbornika je već odlučio da neće glasati za budžet .

"U predlogu se nalaze milioni za pogrešan metro koji su projektovali političari, koštaće nas tri puta više nego projekat iz 2012. I dalje ima besmislenih projekata, kao žičara na Kalemegdanu, jarbol, milioni za komunikaciju sa građanima, ne znamo šta je to. Im mnogo stvari koje nisu u interesu građana. Grad u budžeti sada ima duplo više novca, a ipak nema velike kapitalne projekte i nema novca za potrebe Beograđana“, rekla je Mila Popović, šefica odborničke grupe Ujedinjeni.

S.Ć./Danas

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu