GSP

Kontrolori su preko noći jednostavno nestali sa ulica grada

Foto: Ivan Šepić

13. 5. 2023. / 7.13

Gradski prevoz u Beogradu: Gde su nestali kontrolori?

Putnici koji se svakog dana voze gradskim prevozom u gradu ne mogu da se sete kada su poslednji put videli sugrađane kojima je posao da proveravaju ima li švercovanja ili ne

Oni koji se voze gradskim prevozom u Beogradu primećuju da poslednjih dana nema kontrolora u vozilima.

Sanja svakodnevno na posao u centar grada dolazi gradskim prevozom. Na pitanje kad joj je poslednji put kontrola tražila kartu na pregled, kaže da ne može tačno da se seti.

“Mislim da ove nedelje nijednom nisu ušli u atobuse koje ja koristim, a pre je to bilo svakodnevno. Imam ovu kartu koju dopunjavam, pa je sada nekad otkucam, nekad ne”, priča Sanja za portal “Vremena”.

Slično kaže i Stevan koji svakodnevno do centra grada koristi gradski autobus na liniji broj 16.

“Obično su u autobus ulazili na nekoj od stanica kod Palate Srbija. Danima ih nisam video. Sad mi je malo i žao što sam posle svih onih priča ipak kupio mesečnu kartu. Imam utisak da jedini plaćam vožnju”, rekao nam je Branko.

Portal "Vremena" poslao je pitanja kompaniji "Kentkart" koja se do sada bavila naplatom karata za gradski prevoz, da li oni i dalje kontroliše naplatu karata u vozilima Gradskog prevoza Beograd, kao i da li su kontrolori i dalje angažovani ili su povučeni, međutim odgovor nismo dobili.

Gotovo komična situacija sa gradskim prevozom i koliko će koštati počela je sredinom aprila.

Prvo je gradonačelnik Aleksandar Šapić najavio da će dnevna karta koštati 200 dinara, a da se vremenka od 89 ukida. Samo dan kasnije najavio da se ipak ne ukida vremenska karta i da će koštati 50 dinara za 90 minuta vožnje,da će dnevna koštati 120 dinara, a mesečna 2.500 dinara

Najavljeno je i da će prevoz za stariji od 65 i malše od 19 godina biti besplatan, ali i da će noćni prevoz biti besplatan.

Ubrzo je stiglo saopštenje iz Sekretarijata za javni prevoz grada Beograda u kome je rečeno da cene gradskog prevoza se do daljnjeg neće menjati.

Ugovor Grada Beograda i kompanije "Kentkart" koji je jednostrano raskinut, važi do 28. maja. Uprava grada na čelu sa gradonačelnikom Aleksandrom Šapićem još nije predstavila javnosti kakav je plan za prevoz nakon toga.

B.G.

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Iz istog broja

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu