Javni prevoz

Fotoreporter: Ana Paunkovic

12. 5. 2023. / 7.28

​​GSP: Na pomolu je raspad sistema

Kompaija "Kentkart", sa kojom je gradska uprava jednostrano raskinula ugovor, dužna je da pruža svoje usluge do 28. maja. Nakon toga, nije poznato kako će GSP funkcionisati. Narodni poslanik Zajedno Moramo Đorđe Miketić upozorava da “grad tone u haos”

Ugovor Grada Beograda i kompanije "Kentkart" koji je jednostrano raskinut, važi do 28. Maja. Uprava grada na čelu sa gradonačelnikom Aleksandrom Šapićem, nije predstavila javnosti kakav je plan za prevoz nakon toga, piše Nova.rs.

Sekretarijat za saobraćaj takođe nema novih informacija. 

Milionska šteta

Narodni poslanik Zajedno Moramo, Đorđe Miketić u izajvi za Nova.rs kaže da je gradonačelnik Šapić napravio milionsku štetu Beograđanima.

"Mi, građani, još uvek refleksno pomislimo da kad neko donese neku važnu odluku koja nam menja život – da iza toga stoji promišljanje, analiza, projekcija nekih stručnih službi i sl. Međutim, Beograđani moraju da znaju da iza ovog i ovakvog postupka Šapića – nema plana. Sve odluke lomi sam, preko kolena. On jednostavno ne zna šta će da radi, osim što je zbog želje za populizmom napravio milionsku štetu Beogradu i svim građanima koji u Beogradu rade i žive“, kaže Miketić.

Grad tone u haos

On je rekao da Navodi da "naš grad tone u haos“, kao i da su institucije su u rasulu, dok, kako kaže, Beograđanima preti plaćanje odštete za nešto što je sam Šapić doneo.

Prema odluci Grada Beograda, tačnije njegovog JKP Naplata prevozne usluge Beograd, nabavke nove opreme i softvera za gradski prevoz u glavnom gradu – neće biti.

Z.S./Nova.rs

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu