Gradski prevoz

Građani tokom vikenda u pojedinim vozilima nisu mogli da očitaju kartice jer validatora nije bilo

Foto: Marko Dragoslavić/FoNet

14. 5. 2023. / 8.18

Kentkart: Nestao veliki broj validatora u vozilima, Grad prekršio ugovor

Građani su tokom vikenda ostajali zatečeni u prevozu, budući da nisu imali gde da overe kartice pred vožnju. Otkazni rok između Grada i kompanije Kentkart zadužene za BusPlus validatore ističe tek 28. maja

Kompanija Kentkart koja se bavi implementacijom BusPlus validatora u vozila gradskog prevoza u Beogradu, saopštila je da su kontrolori GSP konstatovali u subotu nestanak velikog broja validatora u vozilima.

"Primećeno je da dosta validatora nedostaje u vozilima GSP iako otkazni rok Ugovora o javno-privatnom partnerstvu sa gradom Beogradom nije istekao", saopštila je kompanija Kentkart.

Samo do 12 časova konstatovan je nestanak validatora na brojnim redovnim linijama javnog prevoza, i to linijama: 88, 52, 31, 17, 85, 23, 95, 65, 77, 13.

"Imajući u vidu činjenicu da je kompanija Kentkart 28. aprila dobila obaveštenje o jednostranom raskidu Ugovora o javno-privatnom partnerstvu, čime na snagu stupa otkazni rok od 30 dana koji ističe 28. maja, kada se ugovor smatra raskinutim, navedena situacija predstavlja još jedno grubo kršenje zakonskih i ugovornih propisa", navodi ta kompanija.

Kentkart naglašava da im niti u jednom trenutku nije stiglo obaveštenje da će validatori biti uklonjeni pre zakonskog isteka roka, a da je naša ugovorna obaveza i da se tokom otkaznog roka staramo o naplati prevoza i sprečavanju nastanka štete koja iz toga proizilazi.

"S obzirom na to da smo u tome sprečeni, očekujemo da grad Beograd preuzme odgovornost za onemogućavanje naplate prevoza u budućem periodu, kao i za sve posledice koje će iz toga proisteći, jer prema nezvaničnim saznanjima nalog o uklanjanju validatora prevoznicima je stigao od strane JКP Naplata prevozne usluge Beograd", navodi se u saopštenju.

U toj kompaniji dodaju da se na ovaj način, osim što se još jednom građanima Beograda onemogućava normalno korišćenje javnog prevoza, ponovo demonstrira urušavanja javnog poretka i svesno nanošenja štete budžetu grada, što ih primorava da o ovoj situaciji obaveste javnost, ali i pravosudne organe.

I.Đ./N1

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu