Region

Humanitarci koji su pomogli maloj Nini

Foto: Instagram

2. 7. 2023. / 19.41

Humanost nema granica: Braća iz Hrvatske prodavali krofne da pomognu maloj Nini

Dvojica braće iz Kraljevice kod Rijeke, prodajom krofni za porodicu Ninković iz Novog Sada prikupili 650 evra i pomogli maloj Nini da sakupi novac za lečenje njenog tate u Moskvi

Porodica devojčice Nine Ninković (11) koja je prodavala krofne da bi skupila novce za lečenje svog oca objavila je pre ćetiri dana da je novac skupljen i da uskoro planiraju let za Moskvu.

Juče je otkriveno da je priča o devojčici sa krofnama prešla granice Srbije,  javljeno je  da su joj u tome pomogla i dva brata iz Hrvatske.

U mestu Kraljevica kod Rijeke dvojica braće su odlučila da prodaju krofne kako bi prikupili sredstva i poslali porodici Ninković za lečenje Zorana, Nininog oca.

Sa štanda na kojem je jasno istaknuto da se donacije prikupljaju za Nininog oca, mirisale su domaće krofne i mamile svakoga da priđe i posluži se, ali i ostavi koliko može i smatra da treba.

Tako je za Zorana Ninkovića prikupljeno 650 evra!

Takođe, dvojica humanista bi voleli da stupe u kontakt sa Nininom porodicom i da ih pozovu da posete Kraljevicu i budu njihovi gosti kada se Zoran uspešno oporavi.

Ministar finansija Siniša Mali je rekao da će država pomoći porodici, te da je zamolio ministarku zdravlja da stupi u kontakt sa njima. Međutim, porodica je prikupila novac pre nego što se Ministarstvo zdravstva javilo, pa je Ninkovićima preostalo samo da se iskreno zahvale na dobroj volji.

S.Ć./Blic

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu