Vesti

Dolazak u dobrom raspoloženju: Ivica Dačić pre početka sednice

Foto: Tanjug

23. 10. 2022. / 11.43

Ivica Dačić: Predlažemo pet ministara

SPS i SNS sarađuju deset godina, za to vreme je postignuta izrazita politička stabilnost, pa nije bilo razloga da ne sarađuju i u novoj Vladi – rekao je Ivica Dačić, i objavio da za ministre predlaže Branka Ružića, Novicu Tončeva, Đorđa Milićevića, Radeta Bastu i sebe

Na današnjoj sednici predsedništva Socijalističke partije Srbije jednoglasno je odlučeno da se usvoji predlog Ivice Dačića i Aleksandra Vučića da SPS bude deo buduće Vlade. saopštio je Ivica Dačić na početku konferencije za medije.

Objasnio je da SPS i SNS sarađuju već 10 godina, i  da on želi da iskaže "zadovoljstvo zbog uspeha“ koji su postignuti tokom te saradnje.

"Prednost ovog vremena je izrazita politička stabilnost koja je preduslov svakog napretka“, ocenio je Ivica Dačić, i naglasio da je "zato u interesu Srbije da ta saradnja bude nastavljena“.

Zatim je saopštio članove koalicije SPS, Jedinstvena Srbija i Zeleni Srbija koje će predložiti za buduću Vladu.

Ima ih pet, jedan je iz Jedinstvene Srbije, ostali su članovi SPS.

Branko Ružić će nastaviti da bude ministar prosvete, Novica Tončev će biti ministar bez portfelja zadužen za razvoj nedovoljno razvijenih opština, a o dužnostima Đorđa Milićevića, potpredsednika SPS, će se uskoro dogovoriti.

"A ja ću, kao što je to rekao predsednik Vučić, biti prvi potpredsednik Vlade, ministar spoljnih poslova, to je njegova odluka, i šef Biroa za koordinaciju službe bezbednosti“, objavio je Ivica Dačić.

Jedinstvenu Srbiju će u Vladi predstavljati Rade Basta na mestu ministra privrede.

Ivica Dačić je najavio i da će Snežana Paunović biti nova predsednika Poslaničkog kluba SPS.

Biće to, primetio je, "prva žena na tom mestu“, ali su ga saradnici iz pozadine ispravili da "nije prva ali je prva lojalna“. Dačić je uzvratio da "se to ne računa“.

Sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) održana je danas u MTS dvorani, a očekuje se odluka ko će biti kandidati naprednjaka za ministre u novoj Vladi oko 15 časova, kako je najavio predsednik SNS-a Aleksandar Vučić.

Sednici Glavnog odbora prethodila je sednica Predsedništva SNS koja je bila zatvorena za javnost.

S.Ć.

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu