Vesti

Čeka se predsednikov povratak iz Njujorka: Ivica Dačić

Foto: Tanjug

18. 9. 2022. / 14.15

Ivica Dačić: Šta ću ja da budem

Još uvek nije razgovarao sa predsednikom Vučićem o svojoj poziciji u novoj Vladi, tvrdi Ivica Dačić, a ni sa mandatarkom Anom Brnabić o eventualnim resorima koje bi mogla da dobije Socijalistička partija Srbije. Osim da će biti zamenik premijera i šef Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, ne zna ništa drugo

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas novinarima uoči sednice Glavnog odbora stranke da će ta stranka i formalno doneti odluku o učešću u novoj Vladi Srbije.

Nekoliko puta je ponovio da sa  predsednikom Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem nije razgovarao o personalnim rešenjima i resorima namenjenim SPS pa ni o svojoj poziciji, i da osim onoga što je Vučić rekao na konferenciji za novinare da će biti zamenik premijera i šef Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, ne zna ništa drugo.

Podsetio je da su socijalisti i bez dogovora o učešću u Vladi Srbije glasali za izbor predsednika Skupštine Srbije i izbor lokalne vlasti u Beogradu, i dodao da će se razgovori o Vladi Srbije nastaviti po povratku predsednika iz Njujorka, sa zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

"Šta ću ja da budem? Ne znam, ja razumem potrebe države i na raspolaganju sam joj“, rekao je Dačić-

Podsetimo, Ivica Dačić je bio  ministar spoljnih poslova i predsednik Skupštine Srbije, jer mu je to u ranijim izbornim ciklusima ponudio Vučić.

Dačić tvrdi da sa mandatarkom za formiranje Vlade Srbije Anom Brnabić nije razgovarao o resorima koje bi SPS mogao da dobije. "Znam da mi ne verujete, ali nismo razgovarali o kadrovskim rešenjima“, rekao je.

S.Ć./FoNet

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu