Ovako je bilo prošle godine

Foto: M.Pudić

6. 9. 2023. / 19.41

„Kaleidoskop kulture“: Otvaranje će trajati četiri dana

U Novom Sadu počinje petonedeljni program pet vrsta umetnosti: izvođačke, primenjene, vizuelne, arhitekture i književnosti

Na Korzou, u Novom Sadu, u četvrtak 7. septembra uveče počinje četvorodnevno otvaranje "Kaleidoskopa kulture", koji će trajati pet nedelja.

Otvaranje počinje glamurozno, koncertom Petera Bencea, jednog od najpopularnijih pijanista sveta, i Vojvođanskog simfonijskog orkestra pod dirigentskom palicom Srboljuba Dinića, a nastavlja se naredna tri dana u Distriktu multimedijalnim događajem "Neraskidive veze“ koji obuhvata "jednu predstavu, tri izložbe, šest projekcija i animacija, sedam instalacija, tri pozorišta, dve srednje škole, dva fakulteta, glumce, plesače, kaskadere, slikare i druge umetnike i umetnice, ilustrujući poslednjih sto godina Distrikta, kroz osvrt na najznačajnije društvene i umetničke događaje 20. i 21. veka“ – kaže organizator, Novi Sad Evropska prestonica kulture.

Pomenuti program je uvod u "Kaleidoskopa kulture“ čija će svaka nedelja biti u znaku jedne vrste umetnost: izvođačke, primenjene, vizuelne, arhitekture i književnosti.  Predstaviće se najznačajnija domaća, regionalna, evropska i svetska imena, od kojih će mnogi prvi put biti u Srbiji.

I, što nije nebitno, ulaz na sve programe je besplatan.

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu