Vesti

Kriterijumi REM-a: Olivera Zekić

Foto: Strahinja Aćimović/Tanjug

10. 8. 2022. / 16.11

Konkurs za petu frekvenciju: Procedura ista kao i do sad

Na konkurs za petu nacionalnu frekvenciju, koji je REM raspisao danas, mogu da se jave sve televizijske i radijske stanice koje su onomad odbijene

REM je objavio javni konkurs za petu nacionalnu frekvenciju koju je pre deset godina izgubila televizija Avala.

Konkurs je raspisan za jednu dozvolu za televizijsko emitovanje za područje cele Srbije, tri dozvole za televizijsko emitovanje za alotment Avala i 12 dozvola za radijsko emitovanje za region grada Beograda.

Kako se navodi na sajtu REM, odluka je doneta na sastanku Saveta REM-a 29. jula. Na tom istom sastanku, Savet REM-a je dodelio nacionalne frekvencije televizijama Pink, Prva, Hepi i B92. Radijske nacionalne frekvencije dobili su Hit Music FM, Radio S, Radio S2 i Play radio.

Najavljujući tada da će uskoro biti raspisan konkurs za petu nacionalnu frekvenciju, predsednica REM-a Olivera Zekić navela je da je procedura za dodelu ista kao i na prethodnom konkursu. Televizije koje ranije nisu prošle, moraju ponovo da se prijave ako žele da budu kandidati za nacionalnu frekvenciju.

Obrazloženje odluke da se televizijama Pink, Prva, Hepi i B92 obnovi pravo na nacionalnu frekvenciju, REM je objavio u petak. Razlozi i ocene na osnovu kojih je doneo odluku, izazvali su velika negodovanja u javnosti, i dokazali da je REM produžena ruka vlasti.

S.Ć. /FoNet

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu