Hronika

Jedan od 1500: McLaren Nikole Petrovića

Foto:Vesna Lalic/Nova.rs

7. 3. 2023. / 20.17

Krivična prijava Vučićevom kumu: Čekaju se rezultati alko testa i testa na drogu

To što je kum Aleksandra Vučića mu ne sme biti garancija da neće biti procesuiran u skladu sa zakonom, kazao je Miroslav Aleksić. Nikola Petrović je sinoć izazvao automobilski udes vozeći McLaren, koji se proizvodi samo u 1500 primeraka godišnje i košta više od 300.000 evra

"Da li je testiran kum Aleksandra Vučića, Nikola Petrović? Šta je pokazao alko test? Da li su Nikoli Petroviću radili test na drogu? Ako jeste rađen test, šta je pokazao test na kokain?", pitao je Miroslav Aleksić,  šef poslaničke grupe Narodne stranke u Skupštini Srbije, povodom udesa koji je sinoć izazvao Nikola Petrović, kum predsednika Aleksandra Vučića i nekadašnji generalni direktor javnog preduzeća "Elektromreža Srbije“.

"To što je (Petrović) kum Aleksandra Vučića mu ne sme biti garancija da neće biti procesuiran u skladu sa zakonom", kazao je Aleksić.

Dežurni zamenik javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu naložio je da se protiv osumnjičenog podnese krivična prijava zbog krivičnog dela Ugrožavanje javnog saobraćaja. Rezultati tehničkog veštačenja vozila i laboratorijskih analiza biće poznati nakon dostavljanja krivične prijave i njenih priloga.

Prema nezvaničnim informacijama, kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića ulazio je na Dedinju sa svojim mercedesom McLarenom iz sporedne ulice u Užičku i tom prilikom nije propustio "opel korsu“, pa  je došlo do sudara. Pritom jeer obrio tri stuba, a dve žeene su povređene.

Policija je od novinara Nove.rs koji su bili na mestu događaja zahtevala da kažu kako su saznali za udes, objavio je ovaj medij, uz napomenu da je  nekoliko neprijateljski nastrojenih muškaraca bilo okružilo njihove novinare.

Nikola Petrović je sve vreme bio u policijskom vozilu, s kapuljačom na glavi.

Sa McLarena su skinute tablice, a pripadnici MUP nisu dozvolili da njegov automobil preveze AMSS, već, kako su rekli, to mora da uradi Parking servis.

McLaren 720S koji je izazvao sudar pokreće 4.0 V8 motor sa dva turbo punjača koji razvija čak 720 konjskih snaga i 770 Nm obrtnog momenta. Ovaj model, u zavisnosti od opreme, ima cenu veću od 300.000 evra.

Srbija nema zvaničnog uvoznika McLaren automobila, a s obzirom da se godišnje proizvede svega 1.500 primeraka, ovaj automobil nije jednostavno nabaviti.

S.Ć./ Nova.rs

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu