Vesti

Veliki uspeh Srbije: Ana Đurić Konstrakta

Foto: Marija Janković

8. 10. 2022. / 18.07

Liverpul domaćin Eurosonga: Kladioničari tvrde pobediće Ukrajina

Iako ima još sedam meseci do nove Pesme Evrovizije, kladioničari tvrde da će Ukrajina i iduće godine imati najviše podrške i opet osvojiti najviše glasova

Umesto Kijeva, domaćin Pesme Evrovizije 2023. godine biće engleski grad Liverpul.

Ako neko možda ne zna, Ukrajina je stekla pravo da bude domaćin pankontinentalnog muzičkog takmičenja osvajanjem prvog mesta na ovogodišnjem takmičenju, zahvaljujući folk.rep sastavu "Kaluški orkestar“. Ali, s obzirom da Ukrajini nije moguće da garantuje bezbednost učesnika i publike, odlučeno je da se iduća pesma Evrovizije održi u Velikoj Britaniji, čiji je učesnik osvojio drugo mesto.

Ovog maja u Torinu, predstavnica Srbije, Ana Đurić Konstrakta osvojila je peto mesto pesmom In corpore sano, i izuzetno veliku naklonost auditorijuma.

Od britanskih gradova, za domaćina Pesme Evrovizije takmičili su se Liverpul i Glasgov.

"Nigde ne priređuju zabave poput nas, dom Bitlsa spreman je da priredi šou za Ukrajinu, Veliku Britaniju i Evropu",  poručila je gradonačelnica Liverpula Džoana Anderson.

Britanski domaćin Eurosonga navodi da će događaj biti proslava ukrajinske kulture i kreativnosti.

Takmičenje će biti tek u maju i pesme koje će se takmičiti nisu poznate, a kladioničari su već odlučili da će i iduće godine pobediti Ukrajina!

Naime, čim je objavljeno ime domaćina, proradile su kladionice i Ukrajina je odmah izbila na prvo mesto. Objašnjenje je da kladioničari predviđaju da će Ukrajina 2023. godine imati veliku podršku baš kao i ove godine.

Nakon nje sledi Italija kojoj kladionice daju 8 odsto šansi za pobedu, a potom Velika Britanija sa 7 odsto šansi za pobedu. U prvih pet se nalaze i Švedska i Španija, a Srbija je na 12 mestu.

Ujedinjeno Kraljevstvo ranije je bilo domaćin Evrovizije osam puta, a ovo takmičenje je četiri puta održano u Londonu.

S.Ć./Al Jazeera

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu