Postizborni protest

Foto: FoNet

27. 12. 2023. / 17.42

Marinika Tepić štrajkuje deseti dan, poslanici Grujić i Veselinović moraju u bolnicu

Zbog narušenog zdravlja Željko Veselinović mora da prekine štrajk glađu. Posle 10 dana štrajka, Marinika Tepić je u fazi koja može da bude rizična po zdravlje

Narodni poslanici Danijela Grujić iz Stranke slobode i pravde i Janko Veselinović iz Pokreta za preokret nakon šest, odnosno četiri dana štrajka glađu, moraju na pregled u bolnicu.

Veselinović kaže da su mu vi parametri iz krvne slike u ozbiljnom padu i da mu se stanje naglo pogoršalo, iako je primio infuziju.

Juče mi je bio visok pritisak. Ja sam zamolio da ostanem bar do sutra ali lekar je insistirao da večeras pređem u bolnicu. Videću kakve su preporuke lekara ali za sada ostajem u štrajku“, rekao je Veselinović.

Ranije danas, iz Udruženih sindikata Srbije "Sloga" je javljeno da je njihov predsednik  Željko Veselinović zbog zdravstvenog stanja primoran da prekine štrajk glađu u zgradi Republičke izborne komisije.

Odluka o prekidu štrajka doneta je nakon što su lekari koji su pregledali Veselinovića zaključili da dalji štrajk glađu nije u skladu sa njegovom zdravstvenom terapijom i da predstavlja ozbiljan rizik za njegovo zdravlje, piše u saopštenju.

Miroslav Aleksić, jedan od nosilaca liste "Srbija bez nasilja“, rekao je danas gostujući na N1 da je sinoć razgovarao sa Marinikom Tepić koja već 10 dana štrajkuje glađu, i da joj je poručio da treba polako da razmišlja o tome da zaštiti svoje zdravlje, jer je potrebna, pre svega, svojoj porodici.

"Sada je u fazi koja može biti jako opasna za njeno zdravlje. Njih petoro štrajkuju, ali ona najduže. Ulazi u jednu rizičnu fazu, i polako treba da sluša savete lekara, i to je u ovom trenutku najvažnije“, rekao je Aleksić.

S.Ć./N1/Nova.rs

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu