Region

Foto: Printscreen

13. 5. 2023. / 14.07

Mediji: Protesti u Beogradu poljuljali odnose Vučića i Dodika

"Sudar dva identična ovna na brvnu sa istim statistima mora završiti puštanjem jednog niz vodu“, komentariše Tanja Topić prenos beogradskih protesta na televiziji sina Milorada Dodika

Jučerašnji protest "Stop nasilju" u Beogradu otkrio je poljuljani odnos Vučić-Dodik .

Banjalkučka UNA TV je prenosila proteste uživo, pa su se režimski tabloidi u Srbiji poput Informera ,Alo i TV Pink obrušili na Milorada Dodika i, kako su rekli, televiziju u vlasništvu njegovog sina Igora.

Direktor na TV Una: Bez komentara na kritike, radimo profesionalno

 

N1 Sarajevo navodi da direktor Informativnog programa TV Una Slavko Beleslin bije želeo da komentariše napade na taj medij zbog izveštavanja s jučerašnjeg protesta građana u Beogradu, rekavši da TV Una profesionalno radi svoj posao.

Prema istoj televizijiu to je bilo prvi put da srpski mediji navode da je TV Una Dodikova. Slavko Beleslin ni to nije želeo da komentariše-

Mediji Republike Srpske su zatim ponavljali stavove Informera i ostalih, naglašavajući da "nikako ne može i jedno i drugo, pa je jasno da Dodik koristi i ovu situaciju da udari na zvanični Beograd u namjeri da što više rukovodstvo Srbije uzdrma.“.

Tako TV BN kaže da "Milorad Dodik pokušava da se nađe i na strani opozicije u Srbiji, koja već drugi put organizuje proteste, ali i da sve vrijeme javnosti u BiH i Republici Srpskoj da privid o ’harmoničnim’ odnosima sa zvaničnim Beogradom.“

Preneli su i prepisku Gorice Dodik, ćerke Milorada Dodika i Dragana J. Vučićeva urednika "Informera“.

"Sram te bilo Dragane J. Vučićević“, napisala je Gorica Dodik, a on je odgovorio: "Sram, bre, tebe bilo. Svojim televizijom stali ste na stranu najgoreg antisrpskog ološa. Dosta je više vaših laži i obmana“.

Zatim ga je Dodikova ćerka optužila da sakuplja poene na njoj. "Je l’ misliš da ćeš se tako dodvoriti Vučiću?! Nećeš, jer i on zna kao i Milorad kakva sve gamad oko njih koriste svaki trenutak da zavade njih dvojicu. Pokušao si jednom da nas ocrniš u svojim novinama, dosta više“.

Vučićević je odgovorio da je podržavao "njenog tatu bez žute banke sve ove godine” i zaključio "Neka vam ovo služi na čast“.

"Buka. com“ pita da li je "ovakav medijski napad na UNU TV i Milorada Dodika već otvorena najava pravog ’sukoba’ na relaciji Vučić-Dodik, ili se radi o momentalnoj reakciji izazvanoj haotičnim izvještavanjem tabloida koji su trebali još jednu metu koju će napasti zbog izvještavanja sa protesta?“

Citirali su i komentar političke analitičarke Tanje Topić da je "prenos protesta uživo na Televiziji UNA u vrijeme dok su mediji pod Vučićevom kontrolom izvještavali o šaci jada koja izaziva haos i ugrožava građane, potpomognuta migrantima, u istima je protumačen kao prst u oko Aleksandru Vučiću.“

Topić je rekla da medije koji "nastupaju kao Vučićevi glasnogovornici“ prenos protesta iritira "posebno kad dolazi iz krugova najbližih do jučer najvećoj braći među Srbima. Ovo je samo potvrda narušenih odnosa i za očekivati je dalje međusobne optužbe, uvrede i iznošenje prljavog veša".

U svemu ovome, kaže ona,  fascinantne su identične matrice funkcionisanja vlasti i u Srbiji i Republici Srpskoj.

"Sudar dva identična ovna na brvnu sa istim statistima mora završiti puštanjem jednog niz vodu, pitanje je ko će od statista igrati prljavije i beskrupuloznije" zaključuje Tanja Topić.

S.Ć./N1/TV BN/buka.com

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu