Beograd

Ovog juna na Beer festu

Foto; Tanjug

19. 7. 2023. / 17.30

Milion i po evra za Beogradsku zimu, Beer fest i Music week

Taj novac je odvojen na „ime usluga protokola o saradnji na organizaciji stalne manifestacije u oblasti kulture od značaja“ za grad. Grad nema novca za besplatan ulaz na Sajam knjiga, a za Beer fest - ima

Ukupno 180 miliona dinara (1,53 miliona evra) potrošio je prošle godine  Sekretarijat za kulturu Grada za tri manifestacije: Beogradsku zimu, Beogradski festival piva (Belgrade beer fest) i Beogradski muzički festival ((Belgrade Music fest/Music week).

Taj novac je odvojen za na "ime usluga protokola o saradnji na organizaciji stalne manifestacije u oblasti kulture od značaja“ za grad, a Ovi troškovi u finansijskom izveštaju glavnog grada evidentirani su kao "usluge obrazovanja, kulture i sporta“.

Prema pisanju "Nove ekonomije“, ni u izveštaju Državne revizorske institucije,  ni u završnom računu Sekretarijata za kulturu, nije razdvojeno koliko je novca Beograd dao za koju od ove tri manifestacije.

Beogradska zima, koja se organizuje tokom novogodišnjih praznika, ove godine je imala programe na 20 mesta u gradu i doček Nove godine ispred Narodne skupštine. Podsetimo: na dočeku 2023. godine nastupali su Di-žej Majk Rajd, Žera, Gazda Paja, Nući i Vojaž i Teodora Džehverović.

Bir fest i Mjuzik Fest se održavaju na beogradskom Ušću. Ove godine održane su u junu.

Mjuzik festivala je i prošle i ove godine počinjao dan nakon završetka Bir festa na istom prostoru i sa programom na istoj bini.

Od prošle godine, obe ove manifestacije organizuje kompanija Sky music.

Prošle godine, ulaz na Bir fest je bio besplatan. Poređenja radi, godinama unazad izdavači pokušavaju da ulaz na sajam knjiga bude besplatan i odgovor Grada je da za to nema novca u budžetu.

S.Ć./Nova ekonomija

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu