Izlivanje amonijaka

Ministri ne brinu o građanima: Miroslav Aleksić

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

31. 12. 2022. / 1.10

Miroslav Aleksić: Šta se krije od građana

Juče u Pirotu, potpredsednik Narodne stranke je zahtevao hitno preuzimanje mera kako bi se sprečile naredne havarije. Šta je sa hiljadama tona amonijaka koje se skladište u krugu fabrike „Eliksir“, pitao je i tražio odgovornost ministarke Irene Vujović

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović nije uradila ništa da predupredi katastrofalno izlivanje amonijaka kod Pirota, zbog čega bi ona i svi nadležni trebalo da odgovaraju, izjavio je juče u tom gradu Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke.

Aleksić je zatražio i hitno preduzimanje mera kako bi bile sprečene druge havarija.

"Šta kriju od građana? Ovakve katastrofe su moguće po celoj Srbiji. Važno je pitanje gde završavaju sve otrovne materije koje se transportuju železnicom kroz Pirot. Da li sve završavaju u "Eliksiru" ili i u drugim fabrikama? Gde "Eliksir" skladišti otpad. Šta je sa hiljadama tona amonijaka koje se skladište u krugu te fabrike. Pod kojim se uslovima otpad odlaže i ko je odgovoran za to“, rekao je Aleksić u Pirotu.

Upitao je i šta radi Ministarstvo životne sredine i kakve se dozvole izdaju za transport otrova.

"Neki ministri su se prošetali, održali konferencije za novinare u Pirotu, vratili se u Beograd i prepustili građane da se snalaze kako znaju i umeju. Nema ozbiljnijih aktivnosti Sektora za vanredne situacije niti Železnica Srbije“. Rekao je Aleksić.

S.Ć./FoNet

 

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu