Komentar

Kako doći do dokaza: Ilustracija

Foto: Tanjug

28. 8. 2022. / 10.05

Mizoginija u MUP-u: Oralni slučaj policijske službenice

Kako je u Srbiji felacio postao skandal u trećoj deceniji 21. veka? I koja žena još može da veruje srpskoj policiji kada šire prezir i prema sopstvenim koleginicama. Oralni slučaj iz policijske škole u Sremskoj Kamenici postao je školski primer mizoginije, koja je po definiciji: "organizovana, institucionalna mržnja, neprijateljstvo i nasilje nad ženama"

Postoji uvreženo mišljenje da se zlodela policajaca kao “strogo poverljivo” čuvaju iza plavog zida tišine. U prevodu, vrana vrani oči ne vadi, te policajci ćute i gutaju. Ipak, plavi zid tišine je zatresao “slučaj felacio” i curenje informacija bilo je nezaustavljivo.

Bombastični naslovi poput: "Skandal gigantskih razmera trese MUP“, "Nezapamćena afera uzdrmala srpski MUP“ preplavili su, prethodnih dana, portale tabloida. Uz tekst je obavezno išao i "šokantni“ video snimak.

Pomislio bi čovek da se konačno raspetljalo zašto je policija, prethodnih godina, brojne ljudi, prisluškivala i pratila, koji su baš u tom periodu ubijeni. Možda su tabloidni istraživači otkrili ko je iz Ministarstva unutrašnjih poslova prisluškivao predsednika države ili bar opozicione političare, pa makar novinare… Ili su "ekskluzivno saznali“ ko je iz vrha MUP-a bio zaštitnik kriminalnih klanova ili saveznik huligana… Ali ne, svi koji su se tome ponadali i kliknuli na tekst su, žargoski rečeno, "ispušili“.

Ono što, manje više svi ljudi na planeti rade, a Vikipedija kaže i da je osim kod ljudi, izvođenje felacija primećeno i kod majmuna i slepih miševa, za srpske tabloide je i dalje skandal.

“Procureo snimak koji je zapalio društvene mreže, vidi se pripadnica MUP Srbije u vreloj akciji. Ona se našla u toaletu sa kolegom, takođe policajcem, i tom prilikom oralno ga zadovoljila. Kako navode izvori, reč je o velikoj aferi i svi su šokirani. Ime i prezime policijske službenice, poznato je redakciji. ”

Uz ove baljezgarije od tekstova priložen je i video snimak, kako baš ta policijska službenica jede bananu. Snimak felacia izostao je sa portala, ali se delio društvenim mrežama, a i porukama, putem mobilnih telefona. Petominutni oralni seks isporučivan je kao alva: policajcima, novinarima, političarima. Na njemu se vidi lice devojke, ali ne i lice vlasnika muškog polnog organa, koji je ujedno i snimatelj.

Najblaži komentar puritanaca na društvenim mrežama, koji su prethodno snimak odgledali više puta, bio je: “mogla je bar da skine uniformu.” Pa vidite, svakako je uniformu u nekom momentu seks čina skinula. Ali kako vam nije smetalo dok su, decenijama unazad, vaše kolege nosile uniformu dok su: organizovale kriminalna ubistva, tukli građane tokom protesta, uhodili političke protivnike i novinare, krali novac i od kriminalaca i od oštećenih, primali mito i neretko bili nasilni i prema sopstvenoj porodici.

Kako tabloidnim istraživačima “pouzdani izvori” nisu dojavili i da je snimak nastao dok akteri seks videa nisu ni bili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova? Naime, dvoje polaznika kursa za policajce u Sremskoj Kamenici imalo je oralni seks u toaletu. Momak je snimio devojku, prema njenom odobrenju. Bio je to čin zaljubljenih.

Prošle godine oboje su se zaposlili u MUP-u. Međutim, nedavno je policijska službenica ostavila dečka. Da bi joj se osvetio, bivši dečko i kolega otišao je pravo kod starešine i prijavio je za “blud i nemoral”. Od dokaza je priložio snimke, sačuvane iz školskih dana, oralnog seksa i konzumiranje banane na zavodljiv način. Izrazio je sumnju i da je njegova bivša, sada policajka, zapravo prostitutka. Nema šta drugo, zaključio je revnosni bilmez, čim je tako vešto jela bananu. Ceo slučaj prosleđen je Sektoru unutrašnje kontrole, koji za svoj rad odgovara direktno ministru policije. I naposletku, o svemu se oglasio i vrh MUP-a, šturim saopštenjem, bez trunke empatije za koleginicu, koju inače redovno ispoljavaju kada je u pitanju politički državni vrh.

"Povodom snimaka koji su se pojavili na društvenim mrežama i u pojedinim medijima, Ministarstvo unutrašnjih poslova će, u skladu sa zakonom, proveriti istinitost tih snimaka i obavestiti javnost o rezultatima rada.“

Bilo bi zanimljivo znati kako će inspektori proveravati istinitost snimaka. Da li će veštačiti samo telefone ili i polni organ kolege? Da im ne padne na pamet i da izgled koleginice, radi utvrđivanja identiteta, veštače iz gornjeg rakursa.

Po ishodu istrage znaćemo i koliko je bezbedno da se žene ubuduće upute u policiju i prijave: partnersko nasilje, proganjanje ili neovlašćeno distribuiranje privatnih snimaka. Da ih ne sačeka tamo policijski junoša koji se sveti i bivšim devojkama i aktuelnim koleginicama. Možda bi za žrtve jedino razumevanja imala, upravo policajka koja linč preživljava.

Kako stvari stoje, za službenicu MUP-a, razumevanje nisu pokazale ni kolege, niti se oglasila i jedna, vladina ili nevladina, organizacija koja se bavi pravima žena i bori protiv nasilja nad ženama.

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

 

 

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu