Hronika

Foto: Tanjug

6. 5. 2023. / 15.26

MUP: Snimak pucnjave u „Ribnikaru“ je lažan

Na društvenim mrežama se pojavio snimak navodne pucnjave u „Ribnikaru“ i dodatno uznemirio javnost

Snimak koji se danas pojavio na društvenim mrežama, a na kome se navodno vidi trenutak pucnjave u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar“ je lažan, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Ministarstvo unutrašnjih poslova obaveštava javnost da je snimak koji se pojavio na društvenim mrežama, a koji navodno pokazuje trenutak pucnjave u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar“ na Vračaru u kojoj je smrtno stradalo osam učenika i radnik obezbeđenja, a povređeno šest učenika i nastavnica, lažan.

U saopštenju MUP-a je navedeno da se intenzivno radi na identifikaciji i pronalasku osobe koja je objavila taj lažni snimak koji je dodatno uznemirio građane.

Ministarstvo je apelovalo na sve građane da "u svetlu svih nemilih događaja očuvaju razumnost i stabilnost, pogotovo kada su u pitanju naša deca koja informacije prate iz različitih izvora i medija".

Neophodno je da dečji profili na društvenim mrežama budu pod roditeljskom kontrolom i da odrasli pokažu najviši stepen odgovornosti i ne objavljuju i ne dele neproverene i neprimerene sadržaje na društvenim mrežama, naveo je MUP.

S.Ć./FoNet

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu