Beograd

Foto: Milovan Milenković

8. 11. 2023. / 17.41

Najavljen tender za rekonstrukciju „Boška Buhe“

Rešen je status „Boška Buhe“ u zgradi u kojoj ovo pozorište za decu radi od osnivanja. Na koji način - nije poznato

Posle osam godina rešeni su imovinsko-pravni odnosi u vezi pozorišta za decu "Boško Buha“, i sledeće nedelje bi trebalo da bude raspisan tender za rekonstrukciju, objavila je danas Maša Mihailović direktorka na pres konferenciji povodom premijere "Pigmalion“ u režiji Đurđe Tešić.

Nisu poznati detalji kako je rešen problem zbog spornih kvadrata zgrade na Trgu Republike u kojoj "Buha“ živi i radi od osnivanja, a za koje se ispostavilo da su u vlasništvu Ace Bosanca. a u pozorištu kažu da, zbog lepe vesti, u ovom momentu nisu u prvom planu.

U saopštenju pozorišta piše da je status pozorišta rešen zahvaljujući brzoj reakciji Vlade Srbije i Republičkog geodetskog zavoda. Piše i sada je već izvesno da će ih u skorije vreme gledati u renoviranoj sali Pozorišta "Boško Buha“, tamo gde ono pripada, u srcu Beograda, na mestu koje prepoznaju mnoge generacije naše publike.

Da su pribavljene sve neophodne saglasnosti za raspisivanje tendera za izvođenje radova na rekonstrukciji, pozorište je obavestilo medije još krajem aprila, nakon što im je stiglo rešenje kojim Sektor za vanredne situacije MUP-a daje saglasnost na dokumentaciju o predviđenim merama zaštite od požara.

Posle šest i po meseci, "Boško Buha“ danas -opet javlja da će tender biti raspisan – toliko o brzoj reakciji Vlade Srbije zahvaljujući kojoj je rešen status Pozorišta.

S.Ć /Nova.rs  

Čitajte dnevne vesti, analize,komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu