Vesti

Nisam kriv: Nebojša Stefanović

Foto: FoNet

21. 6. 2022. / 16.48

Nebojša Stefanović: Neka visi Đuka

Nebojša Stefanović je optužio Vladimira Đukanovića, advokata Dijane Hrkalović, za veliki uticaj na vlast. I, naravno, porekao je sve njene optužbe. Argumente i dokaze, kao što je najavio, nije pokazao

Kao što je i najavio pre dva dana, a nakon intervjua Dijane Hrkalović u kome ga je imenovala za glavnog krivca za niz državnih afera, Nebojša Stefanović ministar odbrane, danas je u video obraćanju putem sajta Ministarstva odbrane, rekao svoju istinu.

Optužio je bivšu državnu sekretarku MUP-a Dijanu Hrkalović da je bila na odmoru u Izraelu sa jednim od vođa kavačkog plana, a da i pored toga, o njemu iznosi bujicu laži. Medije koji, kako je rekao, prenose laži o njemu, nazvao je mafijaško-medijskom hobotnicom.

On je u izjavi javnosti naveo da ne želi da njegovo ime niko provlači kroz blato i da ga dovode u vezu sa kriminalcima i sa bilo kakvim krivičnim delima.

"Niti sam kriminalac, niti sam izvršio neko krivično delo. A pogotovo nisam zaverenik protiv predsednika Vučića, čoveka koga podržavam preko 20 godina“, rekao je Stefanović.

Okrivio je advokata Vladimira Đukanovića da je jedan od aktera koji orkestriraju kampanju protiv onih koji se suprotstavljaju Đukanovićevim biznis interesima.

Đukanović vrši ogroman uticaj na državne institucije, rekao je Stefanović, javno istupajuči protiv onog što je govorio predsednik Vučić.

"Đukanović u televizijske emisije dolazi kao politički funkcioner koji to vreme koristi da bi branio svoje biznis interese. Naravno, njegov pritisak je veći jer direktno utiče na izbor sudija i vrši pritisak na sudstvo“, tvrdi Stefanović. Po njemu, kad Đukanović kaže da ste krivi, vi ste krivi i obrnuto.

"Krucijalna stvar u postupku koji se vodi protiv Hrkalović je predmet nedostavljanja poruka tužiocu nakon veštačenja telefona Veljka Belivuka, u tim porukama se on dopisuje sa jednim visoko pozicioniranim službenikom koji je u to vreme bio u intimnim odnosima sa Dijanom Hrkalović“, naveo je Stefanović i zatražio od suda da objavi sve te poruke.

Argumente i dokaze, kojima će, kako je  najavio pre dva dana, nije objavio.

Ministarstvo odbrane je prosledilo Stefanovićevu izjavu medijima (određenim?)  jer nisu mogli da postave na Jutjub kanal.

S.Ć./Danas/Novosti

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu