Izbori 2023

Foto: FoNet

17. 12. 2023. / 12.54

Nedeljkov o napadu na posmatrače: Šokirani smo, tražimo oštru reakciju organa

"Ovo je nešto što nam se prvi put događa u vrlo čudnim okolnostima, i to u dvorištu policijske stanice", kaže za "Vreme" programski direktor CRTE Raša Nedeljkov

Programski direktor misije CRTA Raša Nedeljkov za "Vreme" kaže da je šokiran time što je njegovim posmatračima razlupan automobil u Odžacima, i to u dvorištu policijske stanice.

"Ovo je nešto što nam se prvi put događa u vrlo čudnim okolnostima, i to u dvorištu policijske stanice", kaže za "Vreme" programski direktor CRTE Raša Nedeljkov.

Ranije je CRTA saopštila da je razlupan automobil njihove posmatračke misije u Odžacima, nakon što su posmatrači primetili da je sa biračkog mesta izneseno više desetina glasačkih listića i odneseno u stranačke kancelarije preko puta birališta.

Napadači su, navode, izašli iz vozila BMW koje je pratilo aktiviste misije CRTA.

"Mi ćemo vrlo budno da pratimo i da imamo u vidu bezbednost naših posmatrača. Obavestili smo ne samo lokalnu policijsku stanicu već i Ministarstvo unutrašnjih poslova", dodaje Nedeljkov.

Kaže da neće da diže paniku i da se nada da je ovo izolovan slučaj. "Ali tražimo oštru reakciju nadležnih organa i da se utvrdi kome pripada to vozilo BMW", rekao je on za "Vreme".

CRTA navode da su, osim u Odžacima, potencijalni slučajevi korupcije zabeleženi i u Rušnju, opština Čukarica, i na Novom Beogradu. U pitanju je grupno dovođenje birača, kojima su po izlasku sa biračkog mesta davane koverte, što izaziva sumnju u kupovinu glasova.

"Ispred nekoliko biračkih mesta u Beogradu posmatrači su zabeležili vođenje paralelnih spiskova, kao i organizovano dovođenje grupa birača na glasanje", navodi CRTA.

M.J./N.S.

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu