Vesti

Biće šetnje: Goran Miletić

Foto: Rade Prelić/Tanjug

16. 9. 2022. / 10.09

Nova ruta za Prajd šetnju: Čeka se odgovor MUP-a

Organizatori Europrajda predali su MUP-u peticiju sa 27.000 potpisa kojom se traži održavanje šetnje i to na trasi: Ustavni sud-Bulevar Kralja Aleksandara-Beogradska-Ilije Garašanina-Tašmajdan

Koordinator Evroprajda Goran Miletić obavestio je novinare da je danas nešto pre 9:00 časova poslat zahtev Mnistarstvu unutrašnjih poslova da se za sutra u 17 sati odobri protestna šetnja na trasi od Skupštine Srbije do Ustavnog suda, i potom do stadiona Tašmajdan gde će biti održan koncert.

On je na konferenciji za novinare ispred zgrade Vlade Srbije rekao da su Vladi predali peticiju sa 27.000 potpisa, u kojoj se traži održavanje šetnje u okviru Evroprajda 2022.

"Predali smo peticiju sa 27.000 poptisa kojima tražimo da se omogući da se sve održi u formatu u kom smo predvideli“, rekao je Miletić. Podsetio je da se prvi koncert održava večeras u 18h, a potom je saopštio rutu šetnje: "Simbolično ćemo se okupiti ispred Ustavnog suda, a onda ćemo nastavati Bulevarom Kralja Aleksandara, Beogradskom, Ilije Garašanina i onda Tašmajdan“; kazao je Miletrić.

MUP je prethodno bio zabranio šetnju odrđenom rutom u okviru Europrajda i odbio zalbu organizatora.

U međuremenu porastao je pritsak iz Brisela i pojedinih ambasadora zapadnih zemalja u Srbiji da se Parada, kao vrhunac Europrajda, ipak održi.

Neverovatnih pet zabrana

M.N./FoNet/NovaS

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu