Vesti

A od predsednika masažer/češaljka: Član SNS-a i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić

Foto: Marija Janković

19. 12. 2021. / 18.50

Novi Beograd: Najbolji novogodišnji paketići ikada, ali za Srpsku novu godinu

Prošlog meseca Aleksandar Šapić je obećao deci opštine Novi Beograd poklone za Novu godinu. Juče su, međutim, obavešteni da će morati da se strpe. U međuvremenu se saznalo da je veći deo novca za poklone zbog nelikvidnosti opštine Novi Beograd zapravo došao iz republičkog budžeta

Novogodišnji paketići koje je opština Novi Beograd obećala deci koja tu žive neće stići do Nove godine. "Zbog problema sa isporukom paketića i međunarodnim transportom prouzrokovanim korona virusom, bili smo primorani da odložimo dodelu paketića za dve nedelje“, pisalo je u subotu na zgradi opštine Novi Beograd.

Pre samo mesec dana predsednik ove opštine Aleksandar Šapić se hvalio da će novobeogradski mališani ove Nove godine dobiti na poklon paketiće koji su, naglasio je, "najbolji do sad“, a na to još i bonus vaučere od 6000 dinara za sportsku opremu i rekvizite.

U opštinskoj dokumentaciji o sprovedenim javnim nabavkama piše da je opština Novi Beograd za paketiće i poklon vaučere potrošila 208 miliona dinara. Prema medijskim informacijama veći deo tog novca opština je dobila iz republičkog budžeta, zato što je Grad Beograd 27. oktobra opštini Novi Beograd uplatio preko 120 miliona dinara za pokriće budžetskih troškova i sprečavanje nelikvidnosti, a taj novac je Gradu prethodno prebačen iz republičkog budžeta.

Opština Novi Beograd i firma Sport Vision iz Beograda su 4. novembra sklopili ugovor na 1,5 miliona evra za kupovinu sportske opreme poklon vaučerima. Opština se tim povodom obratila kompanijama Đak, Planeta Sport, Intersport i Sport Vision, a samo poslednja je poslala ponudu.

Opština Novi Beograd je obezbedila i 22.000 paketića  sa slatkišima Swislion Takovo i igračkama kompanije Juprom. Slatkiše je platila 21,3, a igračke 29,5 miliona dinara.

Tender je bio izuzetno precizan. Na primer, jedan od slatkiša koji je tražen je Filbi sa Eurokremom od 125g ili "biskvit – čajno pecivo punjeno kakao kremom" sa sastojcima: "kakao krem 20 odsto, pšenično brašno, lešnik tri odsto, boja u prahu – E150d".

Juprom će osim plišanih delfina, lopti ili puzle, dostaviti i kačkete i češalice, i to od bambusa, sa štampanim logoom u jednoj boji, dužine 47-48 cm, sa dva točkića za masažu na jednoj strani, a na drugoj sa viljuškom/češaljkom – precizirano je u specifikaciji tendera.

Mediji su krajem novembra objavljivali fotografije Novobeograđana kako i po tri sata čekaju ispred zgrade opštine Novi Beograd kako bi stigli da prijave svoje dete za paketić i poklon vaučer. Juče im je javljeno da će njihova deca morati da sačekaju na poklon do Srpske nove godine.

S.Ć./Nova ekonomija/NovaS

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu