Društvo

Foto: FoNet/Ana Paunković

4. 7. 2023. / 11.59

Počinje rekonstrukcija “Ribnikara”

Da li će deo škole gde se dogodila tragedija biti pretvoren u memorijalni centar, ministar Marko Blagojević rekao je da se o tome razgovora sa roditeljima dece, učenicima škole i porodicama žrtava

Rekonstrukcija dela Osnovne škole "Vladislav Ribnikar“ u kojoj se pre dva meseca dogodila tragedija kad je jedan učenik ubio devetoro đaka i čuvara, počeće za dva dana, najavio je ministar za javna ulaganja Marko Blagojević.

U planu je sanacija zidova, podova, osvetljenja, unutrašnje stolarije, toaleta, a cena radova biće 18 milona dinara.

"Reč je o radovima koje je realno moguće izvesti za ovo vreme koje nam je preostalo do početka školske godine. Radi se o nešto manje od dva meseca i to su radovi na adaptaciji i sanaciji enterijera tog dela škole, dakle, dela škole sa ulazom iz Ulice Svetozara Miletića“ rekao je Blagojević za RTS.

Na pitanje da li će deo škole gde se dogodila tragedija biti pretvoren u memorijalni centar, Blagojević je istakao da se o tome razgovora sa roditeljima dece, učenicima škole i porodicama žrtava, ali da je njegov zaključak da će “memorijal biti izvesno napravljen“.

On je dodao da je zahtev za dobijanje građevinske dozvole za rekonstrukciju predat još u februaru, ali da će se sada raditi o jednoj ograničenoj intervenciji, koju je “realno“ moguće izvesti u naredna dva meseca.

"Radi se o objektu koji je u jako lošem stanju, upravo zato je taj objekat Grad i izabrao za kompletnu rekonstrukciju. Izabran je taj objekat i objekat još jedne škole“ naveo je Blagojević.

On je dodao da će učenici biti u mogućnosti da normalno pohađaju nastavu od 1. septmebra.

I.S./RTS

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu