Izbori 2022.

Pretučen: Pavle Grbović

Foto: Milica Vučković/Fonet

3. 4. 2022. / 19.19

Poslanik Evropskog parlamenta: Napad na Grbovića neprihvatljiv 

Poslanik Evropskih liberala Ilhan Kjučuk osudio je danas napad na predsednika Pokreta slobodnih građana Pavla Grbovića. Delegacija EP danas u Beogradu po prvi put posmatra izbore u Srbiji. Preliminarni zaključci misije biće poznati sutra. 

S.P
Poslanik Evropskog parlamenta Ilhan Kjučuk iz redova evropskih liberala osudio je današnji napad na predsednika Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavla Grbovića.

Foto: FoNet/Instagram/cravingsbyninochka

Kjučuk je napad na Grbovića ocenio kao nasilje koje je neprihvatljivo. "Zemlja treba da održi izbore poštujući demokratiju, slobodu na izbor", napisao je evroparlamentarac i pružio punu podršku "proevropskim partnerima".

Delegacija Evropskog parlamenta ove godine posmatra izbore u Srbiji, a sutra bi trebalo da održe konferenciju za medije na kojoj će predstaviti zaključke svoje misije.

Šef ove delegacije i poslanik EP ispred evropskih Socijaldemokrata Tajs Reten izjavio je u petak da će delegacija Evropskog parlamenta razmotriti sve aspekte izbora.

"Razmotrićemo sve aspekte izbora, uključujući pravni okvir, izbornu administraciju, političko okruženje i tok izborne kampanje, stanje u medijima, položaj nacionalnih manjina kao i participaciju žena u izbornom procesu".

Posmatračka misija Crte saopštila je danas da je prvi deo izbornog dana obeležen tenzijama, verbalnim i na više mesta i fizičkim nasiljem.

Podsećamo, danas su pored predsednika PSG-a napadnuti i aktivisti pokreta Ne davimo Beograd, kao i kandidat za poslanika ispred SNS-a u Čačku. Iz MUP-a su saopštili da "preduzimaju sve mere i radnje kako bi rasvetlili okolnosti incidenata koji su se dogodili tokom današnjeg izbornog dana".

S.P.

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu