Društvo

Foto: Tanjug

7. 1. 2023. / 1.08

Pošta Srbije: U modi je čestitanje paketima

Sudeći po broju prodatih papirnih novogodišnjih čestitki, ovaj klasični način slanja lepih želja nije ustuknuo pred elektronskom komunikacijom. Međutim, deluje kao da će oba ova modaliteta ugroziti - paket

Pošta Srbije prosečno proda oko 50.000 novogodišnjih čestitki, što je znak da elektronski način komunikacije nije potisnuo klasične načine čestitanja. Koliko ih je tačno prodato povodom ove Nove godine, znaće se polovinom januara, kad se završi i čestitanje Srpske Nove godine.

Iz Pošte Srbije otkrivaju da je poslednjih godinu dve aktuelan još jedan modalitet  slanja lepih želja: paketi. Šalju ih i pojedinci i firme, banke, kompanije, preduzetnici, raznovrsnih su sadržaja, prema specifičnim željama i ukusima.

Cveće, aranžmani, pića, bombonjere, kalendari, rokovnici, olovke, pera, gift program, uz lepe želje i čestitke stižu na dnevnom nivou ili od danas za sutra, a za specifične zahteve korisnika, postoji i mogućnost iznajmljivanja kurira na dan, kako bi mogao da se završi planirani posao.

Paketi su, kažu u Pošti, u decembru i januaru težište čestitanja.

S.Ć./Tanjug

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu