Izbori 2023

Večeras u Kragujevcu na tribini ProGlas-a

Foto: FoNet

29. 11. 2023. / 19.48

ProGlas u Kragujevcu: Izbori su prilika da rasteramo mentalno zagađenje

Osma tribina inicijative ProGlas održana je na otvorenom, u centru Kragujevca. Kada za vas nema sale, dobili su miting, učinili su nam uslugu“, rekao je dvokat Miodrag Majić

Osma tribina inicijative ProGlas održana je večeras u Kragujevcu. Održana je na pešačkoj zoni "kod Krsta“, u centru grada, zato što im nije omogućeno da se okupe u zatvorenom prostoru.

Građanima su se obratiti dr Ivanka Popović, profesorka Univerziteta u Beogradu, dr Tamara Džamonja Ignjatović, profesorka Univerziteta u Beogradu, Miodrag Majić, sudija i pisac i Savo Manojlović, pravnik. Neograničeni zatvorenim prostorom, obično malim, mogli su da ih čuju svi koji su to hteli.

"Kada nam nisu dali salu za tribinu, dobili su miting“, otvorio je skup moderator Željko Bodrožić.

"Kada vas zabranjuju, to uvek ovako bude. Kada za vas nema sale, završite na najboljem mogućem mestu, kod Krsta. Nama su učinili uslugu“, poručio je sudija Miodrag Majiċ.

"Vreme je da izađemo iz naših zona komfora kako bi mogli da izađemo iz ove Zone sumraka, poručila je profesorka Tamara Džamonja Popoviċ u želji da njen apel probudi sve koji su zapali u apatiju.

Po njoj, ovi izbori su prilika da rasteramo "mentalno zagađenje“ i prodišemo čist vazduh.

"Izuzetno je važno da se naši đaci i studenti oseċaju bezbedno. Kod nas nije tako jer su obrazovne ustanove ugrožene. To je nešto što ne može da obezbedi buduċnost naše zemlje i društva“, poručila je donedavna rektorka Beogradskog univerziteta Ivanka Popoviċ.

"Ova država ne pripada političarima, ona pripada vama. Izbori su javni konkurs za slugu ovog naroda“, istakao je Savo Manojloviċ, pravnik i aktivista poručivši građanima da izađu na izbore.

Inicijativu je do sada potpisalo više od 157.000 građana

S.Ć./Danas

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu