Šoubiznis

Foto: Jordan Strauss/Invision/AP

Margot Robbie

28. 7. 2023. / 11.13

Proizvođač igračaka Matel nada se novim filmovima poput „Barbi“

"Barbi govori o potencijalu Matel filmova", rekao je izvršni direktor Inon Kriez u prezentaciji zarade kompanije. Matel, koji još nije rekao da li će zaraditi novac direktno od filma "Barbi"

Kompanija Matel udvostručuje svoje planove da se proširi "izvan polica za igračke" nakon hit filma o "Barbi". Ove najave dolaze nakon što je firma sa sedištem u Kaliforniji rekla da je njena prodaja, za tri meseca, do kraja juna pala za 12 odsto.

Mattelovi brendovi – uključujući Barnei, Hot Vheels i Polli Pocket – takođe će se pojaviti u nadolazećim holivudskim filmovima.

Pročitajte još: Pre Openhajmera i Barbi – Openhajmer i Barbi

"Barbi govori o potencijalu Matel filmova", rekao je izvršni direktor Inon Kriez u prezentaciji zarade kompanije. Matel, koji još nije rekao da li će zaraditi novac direktno od filma "Barbi", takođe je objavio album sa zvučnim zapisima i ušao u više od 165 partnerstava za potrošačke proizvode za film. Neto prihod kompanije u tom periodu iznosio je 27 miliona dolara (20,8 miliona funti), što je nadmašilo očekivanja Volstrita uprkos padu za skoro 60 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Matelove akcije, koje su porasle za skoro 16% u poslednjih mesec dana, pale su za 1,8% u produženom trgovanju u Njujorku nakon što je objavljena zarada.

Pročitajte još: Snovi u ružičastom i kud se i probudih

U filmu "Barbi", u kojem glume Margo Robi i Rajan Gosling, lik dece i njen prijatelj Ken istražuju svoje identitete. Ranije ovog meseca, Kriz je rekao za BBC da ima za cilj da stvori "Matelov univerzum” koji će oponašati uspeh Marvela.

Diznijev Marvel univerzum je okruženje za desetine blokbaster filmova, u kojima se pojavljuju likovi uključujući Iron Man, Thor i Kapetana Ameriku.

Pored svog najprodavanijeg brenda Barbi, Mattelova štala sa imenima domaćinstava uključuje Boba Graditelja, Tomasa Tenk motor i Uno.

M.J./BBC

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu