Beograd

Foto: Tanjug

28. 5. 2023. / 19.59

Prosvetari: Grad Beograd im traži brojeve telefona i pasoša zbog naknade za prevoz

Ukoliko zaposleni u školi ili vrtiću odbije da dostavi tražene podatke, biće mu uskraćeno pravo na voznu kartu. Sindikat „Nezavisnost“, koji se zbog ovoga žalio povereniku za informacije, još čeka odgovor

Preduzeće "Naplata prevozne usluge Beograd“ tražilo je od zaposlenih u školskim i predškolskim ustanovama lične podatke kako bi ostvarili pravo na naknadu za prevoz. Tražili su im matični broj, broj pasoša i broj telefona.

U zahtevu navedene firme piše da, ukoliko zaposleni odbije da dostavi tražene podatke, biće mu uskraćeno pravo na voznu kartu, a samim tim i na naknadu troškova za dolazak i odlazak sa rada.

Granski sindikat prosvetnih radnika Srbije "Nezavisnost“ je zbog ovoga podneo 15. maja pritužbu Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Odgovor još nisu dobili.

"Moje poslednje obraćanje rezultiralo je informacijom da su predstavnici Grada i novoformiranog preduzeća pozvani da se dogovore ko će da smisli i pošalje novu formu obraćanja zaposlenima, a onda je rečeno da su rukovodioci na bolovanju. Pomaka i dalje nema, a naredni mesec se približava“,  rekla je za “Danas“ Todić Brdarić, potpredsednica GSPRS "Nezavisnost“.

U službi Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti rekli su da su pokrenuli postupak i da će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Podsetimo da je grad Beograd početkom novembra tražio lične podatke učenika i zaposlenih u školama kako bi dobili vaučere za kupovinu sportske opreme.

S.Ć./Danas

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu