Ekonomija

Foto: Tanjug

21. 5. 2023. / 16.14

Protest poljoprivrednika: Svi su pristali na ponudu Vlade, do daljnjeg

Iako nisu u potpunosti zadovoljni Vladinim rešenjem, svih sedam udruženja poljoprivrednika su se usaglasili da prekinu blokade puteva. Najavljuju inicijativu za opstanak poljoprivrede Srbije jer, Ministarstvo je mnogo zapušteno

Svih sedam udruženja poljoprivrednika koja su bila na pregovorima u Vladi Srbije pristalo je da se prihvati ponuđena rešenja, potvrdio je portalu "Danas“ predstavnik Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije Đoka Ćurčić.

Rekao je i da nisu u potpunosti zadovoljni ponuđenim, i da bi već sutra ponovo mogli da blokiraju ulice ukoliko to bude potrebno.

"Dosta ima nezadovoljnih, i naša udruženja i poljoprivrednici, jer ništa to nije rešeno ovim što su nam dali. Ali odlučili smo da i mi budemo fleksibilni i zbog tragedije koja se desila, da ne maltretiramo građane. Mi smo se za sada povukli, ali to ne znači da sutra nećemo opet sve blokirati“, rekao je.

Istakao je da se svih sedam udruženja usaglasilo oko ove odluke.

"Ostali smo jedinstveni, prvi put od kada postojimo, ujedinili su se i stočari i ratari. Planiramo u budućnosti da povežemo i malinare i kompletnu poljoprivredu Srbije, da probamo da napravimo inicijativu za opstanak poljoprivrede Srbije. Ministarstvo poljoprivrede je jako zapušteno.  Mnogo toga lošeg je urađeno, a mi se nismo bunili. Ali sada smo počeli i mislim da sada više nećemo stati“, najavljuje Ćurčić.

Predstavnik poljoprivrednika Mileta Slankamenac će sutra ujutru otići da potpiše dokument.

S.Ć./Danas

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

 

 

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu